21 Temmuz 2017 09:21

Doğa harikası koy bakanın akrabasına mı kiralandı?

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Silifke'deki doğa harikası koyun bir bakanın akrabasına kiralandığı iddiasını Meclise taşıdı.

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Mersin'in Silifke ilçesinde 190 dönümlük doğa harikası koyun 49 yıllığına bir bakanın akrabasına ait özel bir şirkete kiralanarak inşaat yapılmasını TBMM'ye taşıdı.

Atıcı, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yeşilovacık Mahallesi'nin doğal güzellikleri ile bilinen koyun özel şirkete kiralandığını belirten Atıcı, “Böylece dünyaca ünlü koylarda hem deniz hem orman talan ediliyor. Çam ormanlarının denizle buluştuğu ve iki doğal koyun iç içe olduğu bu güzellikler son günlerde iş makinelerinin esareti altında kalmıştır” dedi.

Bölgede orman alanında 3'er katlı en az 30 villa yapılmasının planlandığı ve ruhsat verilmediği halde inşaat faaliyetlerinin başladığının tespit edildiğine dikkat çeken Atıcı, “Bu ormanlık alanın bakanlardan birinin akrabalarına verildiği iddia edilmektedir” dedi.

Atıcı şu sorulara cevap verilmesini istedi: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan bu arazi hangi yöntemle, kaç yıllığına ve kimlere kiralanmıştır? Bu alanın kira bedeli ne kadardır? 190 dönümlük mesire alanına 3'er katlı 30 villanın yapılacağı, ayrıca çadır ve karavan tesislerinin de ekleneceği doğru mudur? Mesire alanı içinde bulunan iki doğal koyun, hazırlanan projeye göre 'Erkekler ve Kadınlar' plajı olarak ayrılacağı gerçek midir? İlgili belediye tarafından henüz bir ruhsatlandırma işlemi yapılmamasına rağmen, kanunsuz şekilde yapılan inşaat çalışmalarıyla ilgili herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Ormanlık alanı kiralayanlar arasında Bakan akrabaları olduğu iddiaları doğru mudur?” (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Emekliler için en yaşanılır ülke Norveç,Türkiye 39. sırada

SONRAKİ HABER

'Cihat eğitimi cihatçılarla iş birliğinin sonucu mu?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...