21 Temmuz 2017 07:40

Strasbourg'da Gülmen ve Özakça için dayanışma eylemi yapıldı

Açlık grevinin 133’üncü gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Strasbourg'da dayanışma eylemi yapıldı.

Paylaş

Kıvanç DEMİR
Strasbourg

İşlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevinin 133’üncü gününde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için Strasbourg'da dayanışma eylemi yapıldı.

19 Temmuz günü, Kléber meydanında yapılan dayanışma eylemine yaklaşık 120 kişi katıldı. Türkiye'de başlatılan adalet yürüyüşü sürecinde oluşturulan - Strasbourg Adalet platformu eylemi organize etti.

10 dakikalık tiyatro gösterisi ile başlayan eyleme Strasbourg Adalet Platformu adına Fransızca basın bildirisi okunmasıyla devam edildi.

Açıklamada; Nuriye Gülmen ve Semih Özakça' nın bir an önce taleplerinin karşılanması, OHAL kapsamında KHK'larla işlerinden uzaklaştırılan binlerce kamu emekçisi, akademisyen ve gazetecinin işlerine geri alınması talep edildi. Açıklamada Türkiye'de ifade özgürlüğüne, insan haklarına, sendikal haklara yönelik baskıların, polis şiddetinin ve keyfi tutuklamaların bir an önce durdurulması ve uluslararası düzeyde ezilen ve sömürülenlerden yana dayanışmanın artması gerektiği vurgulandı.

Fransız Komünist Partisi temsilcilerinin de katıldığı eylemdeki dayanışma mesajında:  Türkiye hükümetinin uyguladığı baskılardan dolayı af örgütü temsilcileri, gazeteciler, milletvekillerinin  keyfi tutuklanmalarının ve kamu emekçileri, akademisyenlerin işlerinden ihraç edilmelerine bir an önce son verilmesi ve keyfi tutuklananların serbest bırakılması, kamu emekçilerinin ve akademisyenlerin bir an önce işlerine geri iade edilip, mağduriyetin giderilmesi talep edildi. Türkiye'nin bu gidişatından endişeli olunduğu belirtildi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Mersinli Gazeteciler: Erdoğan Alayumat sadece gazetecidir

SONRAKİ HABER

‘Süryanilere verilen sözler tutulmadı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...