21 Temmuz 2017 03:43

Strasbourg'da Gülmen ve Özakça eylemi: Yaşasınlar

Strasbourg'da açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için dayanışma eylemi yapıldı. Eylemde 'Eğitimcilerin talepleri karşılansın' denildi.

Paylaş

Kıvanç DEMİR
Strasbourg

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın işlerine geri dönme talebi ile başlattıkları açlık grevi sürerken Strasbourg'da dayanışma eylemi düzenlendi.

19 Temmuz günü, saat 18:30'da, Kléber meydanında başlayan dayanışma eylem 19:30'da son buldu. Eyleme yaklaşık 120 kişi katıldı. Eylemi Türkiye'de başlatılan Adalet Yürüyüşü sürecinde oluşturulan 'Strasbourg Adalet Platformu' organize etti.

Eylem 10 dakika süren tiyatro skeci ile başladı. Devamında, Strasbourg Adalet Platformu adına fransızca basın bildirisi okundu.

Açıklamada; Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerinin bir an önce karşılanması, OHAL kapsamında KHK'lerle işlerinden uzaklaştırılan binlerce kamu emekçisi ve akademisyenin işlerine geri alınması istendi. Türkiye'de ifade özgürlüğüne, insan haklarına ve sendikal haklara yönelik baskıların ve polis şiddetinin, keyfi tutuklamaların bir an önce durdurulması ve uluslararası düzeyde ezilen ve sömürülenlerden yana dayanışmanın artması gerektiği vurgulandı. 

Fransız Komünist Partisi temsilcilerininde katıldığı eylemdeki dayanışma mesajında Türkiye hükümetinin uyguladığı baskılardan dolayı Af Örgütü temsilcileri, gazeteciler ve milletvekillerinin keyfi biçimde tutuklanmalarına ve kamu emekçileri, akademisyenlerin işlerinden ihraç edilmelerine bir an önce son verilmesi ve keyfi tutuklananların serbest bırakılması, kamu emekçilerinin ve akademisyenlerin bir an önce işlerine geri iade edilip, mağduriyetin giderilmesi talep edildi. Türkiye'nin bu gidişatından endişeli oldukları belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Koç Holding, Divan Turizm işçilerinin alacaklarını vermiyor

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 21 Temmuz 2017 Cuma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...