20 Temmuz 2017 15:43

'Adalet çığlığımızı Suruç için yükselteceğiz'

Roboskili aileler adalet nöbetinin 290. haftasında Suruç Katliamı için adalet çığlığını yükselteceklerini dile getirdi.

Paylaş

Roboskili aileler adalet nöbetinin 290. haftasında gerçekleştirdikleri açıklamada adaletsizliğe, zulüm ve katliamlara teslim olunmadığı vurgulanırken, adalet nöbetlerinin 290. haftasında 2.yılına giren Suruç katlimı için adalet çığlığını yükselteceklerini dile getirdiler.

Roboskili aileler adına açıklamayı yapan Veli Encü, “Ankara, Cizre,Suruç, Soma,Roboski ve daha nice katliam ve büyük acılara rağmen barış dilinden ve adalet mücadelesinden vazgeçmedik.Bu ülke de silahların susması ve çatışmaların tamamen son bulması için devlete karşı öfkemizi bir kenara bırakıp çocuklarımızı katledenlerin kapılarını çalarak çocuklarımız için istediğimiz adaleti bu ülkenin huzuru için Kürdüyle Türkü ile bir arada yaşamasına vesile olacak barışı bütün samimiyetimizle istedik” dedi.

‘BARIŞ ÇAĞRIMIZA 5 YILDIR KULAK TIKANIYOR’

“Eğer bu ülke ye gerçek barışı getirmek istiyorsanız Roboski den başlayın” diyen Encü şunları söyledi: “Ama bu çağrılarımıza 5 yıldır kulak tıkıyorlar.Çocuklarımızı katledenleri koruyup kolladılar,barıştan yana değil savaştan yana oldular. Bundan iki yıl önce Suruç'ta 33 genç Kobanê'ye sadece umutlarını alarak, Kobanê'de yaşayan halkla ve en önemlisi çocuklarla dayanışmak için gittiler ama maalesef IŞİD barbarlığının patlattığı bombalar sonucunda 33 genç katledildi. Üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen tıp ki Roboski dosyasında olduğu  gibi üzeri örtüldü,. Asker ve sivil bürokrasi içerisinde bunlara, bu katliama yardım edenler korundu aklandı”dedi.

Encü, “Roboski Aileleri olarak 2.yılına giren Suruç katliamını unutmadığımızı Roboski için yükselttiğimiz adalet çığlığımızı Suruç için de yükselteceğiz. Bunların hesabını soracağımız günlere ulaşana dek mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz”diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP ortak mücadele deklarasyonu yayınladı

SONRAKİ HABER

Ankara’da Suruç anmasına polis saldırısı: 9 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...