20 Temmuz 2017 14:32

Tutuklu Cumhuriyet çalışanları için dayanışma gecesi

Cumhuriyet soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet’in avukat ve yazarlarına destek olmak için bir dayanışma etkinliği düzenlendi. 

Paylaş

Cumhuriyet soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet’in avukat ve yazarlarına destek olmak için bir dayanışma etkinliği düzenlendi. 

Şişli’de bulunan Cemil Candaş Kent Kültür Merkezinde düzenlenen  gecede şiirler ve şarkılarla özgürlük talebi dile getirildi.

‘TÜRKİYE TARİHİNİN EN AĞIR DÖNEMİNİ YAŞIYOR’

Törene katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu program öncesi yaptığı açıklamada, “Uzun bir adalet yürüyüşü yaptık. Türkiye’de en çok yoksunluğu duyulan kavram şu anda adalet. Yurttaşlarımızın yüzde 73’ü adalete inanmıyor. Bugün adaletin savunucusu olan avukatlar için, gazeteciler için insan hakları savunucuları için buradayız. Türkiye kendi yakın tarihinin en ağır dönemini yaşıyor. Umuyoruz dayanışma ve mücadele ile yeniden Türkiye’yi adaletle, demokrasiyle buluşturacağız” dedi.

‘EN ÇOK GAZETECİ HAPSEDEN ÜLKEYİZ’  

Programa Sinema Sanatçısı Nur Sürer’de katıldı. Sürer, gazetecilerin özgür bırakılmaları gerektiğine değinerek, “Neredeyse bir yıldır özgürlüklerinden yoksunlar. Gazeteciler zindanlarda rehin alınmış durumdalar. Bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Program öncesi konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise, “Türkiye’de bugün gazeteci arkadaşlarımızın çok değerli olanlarından bir bölümü parmaklıklar arkasında. Bu zulmün bitmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın serbest kalmasını istiyoruz. İlk defa pazartesi günü hakim karşısına çıkacaklar. Umuyoruz ki yargı adil bir karar verecek. Türkiye’nin bu ayıptan kurtulması lazım. Gazetecileri en çok hapiste bulunan ülke unvanını aldık. Bu büyük bir utançtır” dedi.

‘BİZ ADALET İSTİYORUZ’

Gazeteciliğin suç olmadığını belirten Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, “Pazartesi günü davanın duruşması başlayacak. Adalet arayışlarımızı sürdürmek durumundayız. Gazeteciliğin suç olmadığını kanıtlayan çok sayıda belge, metin, uluslararası sözleşme var ama onların henüz Türkiye’ye gelmediğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

“Adalet Nöbeti”ni başlatan avukatlar adına konuşan Avukat Kemal Aytaç, nöbeti tutuklu meslektaşları, HDP eş başkanları ve vekilleri, gazeteciler, belediye başkanları, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için tuttuklarını belirterek, “Onlar tutuklu olduğu sürece hiçbirimiz özgür değiliz. Çünkü kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” dedi. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve keyfiliğin yaşandığı bir dönem hatırlamadığını kaydeden Aytaç, hukuk ve yargının siyasal iktidarın elinde yargısız infaz aracına dönüştüğünü söyledi. 

Ülkenin açık cezaevine dönüştüğünü ifade eden Aytaç, “Bu yüzden zulüm varsa direniş de vardır” diye konuştu. 

Gecede konuşmaların ardından Suavi ve Kardeş Türküler sahne aldı. 

Sevilen şarkılarını seslendiren Suavi’den sonra Kardeş Türküler sahne aldı. Ataol Behramoğlu da şiirleriyle geceye katıldı. (İSTANBUL/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Anaksagoras’ın elindeki dünyayı çaldılar

SONRAKİ HABER

AKP'nin yeni Genel Sekreteri Fatih Şahin oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...