20 Temmuz 2017 12:57

İçişleri Bakanı Soylu, işkenceyi soran önergeyi beğenmedi

HDP Milletvekili Erdal Ataş'ın İdil Kültür Merkezine yapılan baskında saçları koparılan Bergül Varan için TBMM'ye verdiği soru önergesi iade edildi.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, geçtiğimiz aylarda İstanbul İdil Kültür Merkezine yapılan baskında işkence ile gözaltına alınan ve saçları koparılan Bergül Varan için, Haziran 2017 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Soru önergesi içerisinde polisin sistematik işkence yaptığını ifade eden Ataş, sorumlular hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sormuştu. TBMM Başkanlığı ise verilen önergeyi işkence ifadeleri nedeniyle “kırıcı” ve “yaralayıcı” bulduğunu belirterek önergeyi iade etti.

Bergül Varan'a yapılan eylemin evrensel insan hakları çerçevesinde işkence olduğunu ve bunu somut bir gerçeklik olduğunu belirten Ataş, "Meclis Başkanlığı soru önergesiyle ülkede işkence olmadığı iddia etmek, işkencenin üzerine örtmektedir. AKP’nin yapmaya çalıştığı içtüzük değişikliği ile hükümete artık soru sormak dahi imkânsız hale gelecektir. Aslında AKP iktidarı bunu çok öncesinde uygulamaya koymuş durumda. Birçok soru önergemiz keyfi gerekçelerle yanıtlanmamakta ya da iade edilmektedir." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ortadoğu’nun kozmetik dükkanı Türkiye

SONRAKİ HABER

İZDENİZ'de sıfır zamma karşı dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa