20 Temmuz 2017 12:09

CHP'li vekiller Gülmen ve Özakça için AİHM'e rapor gönderdi

CHP’li vekiller, AİHM’nin isteği üzerine Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumuna ilişkin cezaevinden rapor gönderildiğini bildirdi.

Paylaş

CHP’li Vekiller Kazım Arslan, Şenal Sarıhan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ali Akyıldız, Kadim Durmaz ve Ünal Demirtaş, ihraç edildikleri işlerine dönmek için 135 gündür açlık grevinde olan Eğitimciler, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı cezaevinde ziyaret etti. 

Gülmen ve Özakça’nın tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevindeki görüşme sonrası vekiller gazetecilere açıklama yaptı. Vekiller, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) isteği üzerine Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumuna ilişkin cezaevinden gönderildiğini söyledi.

Heyet adına Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan konuştu. Arslan, “Devlet inatlaşma ile bir yere varamaz. Bir şey kazandırmayacak, iki kişinin hayatına mal olacak boşuna inattan vazgeçilmelidir. Bu iki gencin hayata yeniden kazandırılması için tahliye ve işe iadeleri birlikte sağlanmalıdır. Aksi halde yaşamları tehlike altında olacaktır. Yargıya ve Başbakana açık çağrımız budur” ifadesini kullandı. 

RAPOR SÜRECİ TAHLİYEYLE SONUÇLANMALI

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna ilişkin bilgi veren Sarıhan da, “Nuriye ve Semih’in sağlık durumunda gerileme söz konusu. Onların taleplerinin iş ve ekmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu talepleri nedeniyle de tutuklandıklarının bilincindeyiz. Öncelikle açlık grevinin sonlandırılması için başlatılan hukuki girişimlerin hızla sonuca vardırılmasını talep ediyoruz. AİHM, kendilerinin sağlık durumlarının saptanması noktasında cezaevinden rapor istedi. Bu raporla ilgili hazırlıklar geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirildi. Bugün AİHM’ye ulaştığını düşündüğümüz raporlar, onların sağlık durumlarının cezaevinde kalmasına uygun olmadığı yönünde düzenlenmiş olmalıdır. Bu rapora bağlı olarak tahliye edilmelerini istiyoruz” diye konuştu.  Sarıhan, OHAL Komisyonunun Gülmen ve Özakça’nın durumunu hızla ele alarak hızla işlerine iade kararı verilmesini istedi.

ÖZAKÇA: ÖĞRENCİLERİNİ ÖZLEYEN BİRİ NASIL RAHAT UYUR?

Açlık grevindeki tutuklu öğretmen Semih Özakça, Sincan Cezaevi’nden mektup gönderdi. Diken’de yer alan habere göre, Özakça mektubunda şu ifadeleri kullandı: “Onca düşünülecek ve yapılacak şey var ki. Bir insan, kelimenin gerçek anlamıyla her saniye katliamlar yaşanırken, geçen her saniye de onlarca çocuk doğar doğmaz sadece besin alamadığı için ölürken, adaletsizlikler karşısında umut arayıp bulamayanlar bunalıma girerken, emperyalizm ve kapitalizm bütün yaşadığımız haksızlıkların sorumlusu olarak daha azgınca halklara saldırmaktan geri durmazken… Nasıl rahatça uyunabilir? İşini isteyen, sevdasının açlığını düşünen, öğrencilerini özleyen biri nasıl rahat olabilir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alayumat ve Akman gazetecilik faaliyetlerinden tutuluyor

SONRAKİ HABER

Veli Ağbaba :  Hedef sıfır kazaydı ama 353 emekçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...