16 Temmuz 2012 13:05

Heykeller şekillenmeye başladı

Çankaya Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Heykel Sempozyumu’nda katılan sanatçılar, Ankara Sakarya Meydanı’nda ağaçlara şekil vermeye başladılar.“Kent merkezine can katmak, Ankaralılara sanatın taze soluğuyla nefes alabilecekleri mekanlar oluşturmak” amacıyla düzenlenen  2.Uluslararası H

Heykeller şekillenmeye başladı
Paylaş

“Kent merkezine can katmak, Ankaralılara sanatın taze soluğuyla nefes alabilecekleri mekanlar oluşturmak” amacıyla düzenlenen  2.Uluslararası Heykel Sempozyumu’na katılan sanatçılar bir yandan ağaçlara şekil verirken bir yandan da akşam saatlerinde Ankaralılarla söyleşiyorlar.

Sempozyum, Ankara’nın sembolü olup, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek tarafından değiştirilen Hitit Güneşi Heykeli ve eserin sahibi Nusret Suman anısına gerçekleştiriliyor. İlk keski darbelerini sempozyumun açıldığı 7 Temmuz’da vuran sanatçılar, hızar, elektrikli el testeresi benzeri aletler gerektiren ilk çalışmalarını, “çevre sakinlerinin gürültü ve tozdan etkilenmemesi için” Çankaya Belediyesi atölyelerinde yaptılar.

Daha sonra Sakarya Meydanı’na gelen sanatçılar, heykellerin ince işlerine vatandaşların katılımıyla devam etmenin farklı bir keyif olacağını ifade ediyorlar.

Sempozyuma bu yıl Amerikalı heykeltıraş Carole Turner, Uruguaylı heykeltıraş Christian Rey, Yunan heykeltıraş Yorgos Kaltsidis gibi yurtdışından gelen sanatçıların yanı sıra, yurtiçinden Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yrd. Doç. Aysun Altunöz Yonuk, Atölye Ekin’den Deniz Gül ve Gökhan Bakır gibi heykel sanatçıları  katılıyor.

Gün içerisinde heykel sanatıyla ilgili Ankaralılarla sohbet de eden sanatçılar akşamları da film, müzik ve dans gösterilerini birlikte izliyorlar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TAYAD: Çınar serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

HES’e koruma köylüye esir muamelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...