20 Temmuz 2017 11:50

İhraç edilen Akyol ve Günsan, Valiliğe dilekçe verdi

Zonguldak'ta OHAL KHK'siyle görevlerinden ihraç edilen Eğitim Sen Yöneticileri İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan, OHAL Komisyonu'na başvurdu.

Paylaş

OHAL KHK’siyle 7 Şubat’ta ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan OHAL İnceleme Komisyonuna gönderilmesi için Zonguldak Valiliğine dilekçe verdi.

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim-Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilmişti. “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” ile bir ilgileri olmadığını ve sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuz ihraç edildiklerini söyleyen iki öğretmenin göreve dönmesi için ilçede başlatılan kampanyada toplanan 3 bin 500 imza, OHAL Bürosu’na teslim edilmişti.

SAVCININ KARARI HUKUKSUZLUĞU ORTAYA KOYMUŞTU

Öte yandan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada, Akyol’un “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakının bulunmadığı” belirlenmişti. Çaycuma Kaymakamlığı’nın suç duyurusu üzerine başlatılan “silahlı terör örgütüne üye olmak” soruşturmasında ise Akyol hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti. Akyol dilekçe metnine savcılık kararını da ekledi.

Akyol ve Günsan, Zonguldak Valiliği binasında yeni açılan OHAL İnceleme Komisyonu’na itiraz dilekçelerini verirken görevlerine mutlaka geri döneceklerini yineledi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yine hafriyat kamyonu faciası: Motorsiklet sürücüsü öldü

SONRAKİ HABER

'Gözaltılar hekimlik değerlerine hürmetsizliktir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...