Saldırıya uğrayan cami imamına kurumlardan ziyaret

15 Temmuz'un yıl dönümünde sala okunduğu sırada saldırıya uğrayan Alibeyköy Nene Hatun Camii imamına kurumlar ve mahalle halkı ziyarette bulundu.

20 Temmuz 2017 11:00
Paylaş

 

Derya DURSUN
İstanbul

Eyüp Alibeyköy’de bulunan Nene Hatun Camii imamı, 15 Temmuz’un yıl dönümünde sala okunurken saldırıya uğradı. Olayın siyasi bir yönünün olmadığını ifade eden demokratik kurumlar, saldırıya tepki göstererek cami imamını ziyaret etti. Mahalle halkı, hem imama yapılan saldırıdan hem de bu olay üzerinden mahallenin sosyal medyada hedef gösterilmesinden rahatsız. 

“Yıllardır kardeşçe, birbirimize saygı ve hoşgörü içinde yaşıyoruz” diyen mahalleli “Yapılan saldırı dayanışmaya, birlikte yaşama kültürüne ve kardeşliğimize yapılmıştır” sözleriyle yaşanan saldırıya tepki gösterdi.

Aralarında PSKAD, Dersimliler Derneği, Karadolap Spor Kulübü, CHP, EMEP, Erzurum Ketenci Köyü Derneği, Tanır Köyü Derneği, Kazancı Köyü Derneği, Sıldız Köyü Derneği ve mahalle halkının da olduğu geniş bir heyet, Cami İmamı Münip Polat’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

‘SALDIRI SİYASİ DEĞİL’

Ziyarette konuşan Karadolap Spor Kulübü Başkanı Çayan Dursun, mahallede bütün inançların iç içe yaşadığını ve yaşanan saldırının siyasi bir tarafının olmadığını belirterek “Size bir kez daha geçmiş olsun. Senelerdir hepimiz iç içe ve kardeşçe yaşıyoruz, daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. Şuursuzca yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu. Dursun ayrıca  yaşananlara gençler arasında yoğunlaşan madde bağımlılığının neden olduğunu belirterek, “Gençler madde kullandıktan sonra ailelerini bile tanımıyorlar. Her gün onlarca aile çocuklarının madde bağımlılığından şikayet ederek bize başvuruyor. Daha önce mahalle halkıyla dayanışarak tedavi ettiğimiz birçok gencimiz var. Yaşananları mahalle halkına mal etmek doğru değil” dedi.

Saldırıya uğrayan Cami İmamı Münip Polat ise “2.5 yıldır burada görev yapıyorum daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım. Yaşananlar bütün mahalleyi üzdü. Böyle şeyler bugün bize yarın tüm mahalleye zarar verir” diye konuştu. 

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkan Yardımcı Ersin Erdemir de olaydan üzüntü duyduklarını söyleyerek, “Darbe girişiminin ilk günlerinde cemevimize silahlı saldırı gerçekleşti. Saçma bir cesaretle yapılan bu münferit olayın da asla siyasi bir ayağı olamaz” ifadelerini kullandı. Mahallede bir cenaze olduğunda kapı komşu insanların ibadet mekanı ayırmaksızın hem camiye hem cemevine gittiğini söyleyen Erdemir kardeşlik kültürüne vurgu yaptı. 

'KİMSEYLE SIKINTIMIZ YOK'

Cami Derneği Başkanı Vahit Ünlü, “Buradaki toplum beni tanır. Başımız sıkıştığında birbirimize yardımcı oluruz. Yaşanan bu olayda siyasi bir taraf olmadığını biliyoruz. Buraya gelip ibadetimizi yapıyoruz. Kimseyle bir sıkıntımız yok” dedi. 

CHP Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar da “Bu tarz olayları tasvip etmiyoruz, herkesin dini inançlarına saygılı olunmalı” diye konuştu.

Bu arada yaşanan saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yalova’da üzerine mermer plaka düşen işçi öldü

SONRAKİ HABER

Melike Pekel PSG'ye transfer oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa