20 Temmuz 2017 10:03

Peru’da maden işçileri grevde

Peru’da maden işçileri, hükümetin iş yasasında yaptığı değişiklikleri protesto etmek için ülke genelinde greve çıktı.

Paylaş

Dünyanın en büyük ikinci bakır üreticisi ve altıncı en büyük altın ve kalay üreticisi olan Peru’da maden işçileri, hükümetin iş yasasında yaptığı değişiklikleri protesto etmek için ülke genelinde grevdeler. 

Peru Madencilik, Metalurji ve Çelik İşçileri Ulusal Federasyonu Başkanı Ricardo Juarez Andean ülkenin en büyük bakır madenleri de dahil olmak üzere 56 madenden işçinin greve çıkacağını duyurdu. Bu grev, Yeni Cumhurbaşkanı Pedro Pablo Kuczynski’nin hükümetinin karşılaştığı ilk maden grevi. Telesurtv’nin haberine göre Juarez madencilerin Kuczynski’nin iş güvencesini azaltacak olan iş yasasındaki değişikliği bırakmasını istediklerini söyledi. Bu değişiklik işverenlerin işçiyi işten çıkarmasını kolaylaştırırken işverenin işsizlik fonuna ödeme yükünü işçinin sırtına yüklüyor. Peru Çalışma Bakanlığının Genel Müdürü Juan Carlos Gutierrez ise kabinede görüşülen iş yasasındaki düzenlemelerin işçilerin aleyhine olmadığını iddia etti. 

GREV YASAKLANDI

Çalışma Bakanlığı maden işçilerinin grevini yasakladı. Reuters’ın haberine göre; Peru ana madencilik birliği olan Ulusal Madencilik, Petrol ve Enerji Topluluğu sözcüsü, orta ve büyük madencilik şirketlerinde çalışan işçilerin büyük çoğunluğunun işe gittiğini ve üretiminin önemli ölçüde etkilenmeyeceğini iddia etti. Sendikacı Juarez, greve katılımın her gün artacağını, ve grevle birlikte ülkenin en büyük madenlerinde bakır üretimini azaltacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

İHD: Ali Rıza Yurtsever'i serbest bırakın

SONRAKİ HABER

Karabağlar Kent Konseyi: TOKİ değil üniversite istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...