16 Temmuz 2012 12:59

Tüzel DTK’yi ziyaret etti

HDK Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul milletvekili Levent Tüzel Diyarbakır’da DTK Daimi Meclis üyeleri ile bir araya geldi.DTK binasında DTK Daimi Meclis üyeleri  BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Seydi Fırat, Edip Yaşar, Yusuf Karataş, Zeki Atay, İrfan Babaoğlu ile bir araya gelen  Tü

Tüzel DTK’yi ziyaret etti
Paylaş

DTK binasında DTK Daimi Meclis üyeleri  BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Seydi Fırat, Edip Yaşar, Yusuf Karataş, Zeki Atay, İrfan Babaoğlu ile bir araya gelen  Tüzel, heyetle HDK ve DTK’nin çalışmaları üzerine sohbet etti. Türkiye ve Bölgede 14 Temmuz mitinginde yaşanan devlet terörüne karşı bir tepkinin örgütlenmesi gerektiğini belirten Tüzel, HDK’nin İstanbul’da Diyarbakır’da yaşananlara karşı sokakta tepkisini gösterdiğini hatırlattı. Hükümetin yasakçı ve provakatif icraatlarına karşı tepkinin arttığını HDK ve DTK’nin bu tepkiyi örgütlemesi gerektiğini belirten Tüzel DTK’nin önerilerini almak istediklerini söyledi. Tüzel DTK üyelerine HDK’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DTK Daimi Meclis Üyesi BDP Van milletvekili Özdal Uçer de ulusal bir meclis olarak örgütlemeye çalıştıkları DTK’yi HDK’nin bir bileşeni olarak gördüklerini, Bölge’deki çalışmalarını HDK’nin bir bileşini gibi yapmaya çalıştıklarını belirtti. DTK sekreterya üyesi Edip Yaşar ise DTK’nin Kürdistanî,  HDK’nin ise Türkiyeli bir yapı olduğunu belirterek ortak çalışmalar yapma konusunda daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KPSS mağdurları AKP önünde

SONRAKİ HABER

TAYAD: Çınar serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...