20 Temmuz 2017 07:45

Hükümetten ABD'nin 'terör' raporuna ilk yorum

Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılığı görevini teslim töreninde 'FETÖ'nün ABD'nin 2016 yılı Terörizm Ülkeler Raporu'nda yer almasına değindi.

Paylaş

ABD'nin 2016 yılı Terörizm Ülkeler Raporu'nda 'FETÖ'nün yer almasını değerlendiren yeni Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Haklılığımızı gösterdi" dedi.

Başbakan Yardımcılığı görevini Fikri Işık'a devretmesine ilişkin düzenlenen törende konuşan Kurtulmuş, "Önünde sonunda ABD, hem FETÖ konusunda hem PYD/PKK konusunda bizim söylediğimiz noktaya gelecek. Bunu, bizim söylediğimiz noktaya gelmekte olduklarının bir işareti olarak kabul ediyoruz. Dünyanın neresinde böylesine bir terör örgütü devletin imkanlarını kullanarak darbe teşebbüsünde bulunursa bu örgütün bütünü tam manasıyla bir terör örgütü olarak ilan edilir. Terör örgütü olarak ilan etmemeleri eksikliktir. Türkiye'deki darbe teşebbüsüne dikkat çekmeleri ve bunun arkasında FETÖ'nün olduğuna ilişkin görüşleri Türkiye'nin söyledikleri tezler konusunda haklılıklarını bir kez daha ortaya koyuyor. Biz, görüşlerimizi anlatmaya devam edeceğiz."

BAHSEDİLDİ AMA LİSTEYE ALINMADI

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı raporda Türkiye bölümünde 'FETÖ' ilk kez Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 26 Mayıs 2016 kararına atıf yapılarak yer aldı. Raporda "Hükümet, 240‘tan fazla kişinin öldüğü, 2 bin 100‘den fazlasının yaralandığı 15 Temmuz'daki darbe girişiminden Gülen hareketini sorumlu tutuyor" ifadelerine yer verildi. Darbe girişimi sonrası ihraç ve tutuklama rakamlarının da yer verildiği raporda 'FETÖ', terör örgütleri listesine konulmadı.

PYD LİSTEDE YOK

Türkiye'nin "terör örgütü" olarak tanımladığı PYD ise "terör örgütleri listesi"nde yer almadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 1 yıllık OHAL tablosu: Mezarlar bile hedefte

SONRAKİ HABER

İstanbul yağmuru Meclis gündeminde 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...