20 Temmuz 2017 07:25

Ordu Divane’de açılan taş ocağı çöplük oldu

Ordu Gülyalı ilçesi Divane Mevkii’nde havaalanı yapımı için açılan taş ocağına çöp dökülüyor. Divaneliler çöplükten rahatsız.

Paylaş

Ordu-Giresun Havaalanı yapımına deniz dolgusu malzemesi almak için Ordu'nun Gülyalı ilçesi Divane Mevkii’nde açılan taş ocağına dökülen çöpler mahalleliyi rahatsız ediyor. 

Havaalanı için deniz olgusu malzemesi çıkarılan taş ocağı alanına çöp dökülmesine tepki gösteren Divane Mahallesi’nde yaşayan Osman Koçak, “Daha önce taş ocaklarının nakliyesi sırasında çıkan tozlardan bunalmıştık şimdi de çöpten bunalıyoruz” dedi.

Mahalle olarak rahatsız olduklarını belirten Koçak, “Bu bölgede yaşayan insanlar taş ocağının çöplük olarak kullanılmasından rahatsızlar. Daha önce de burada yaşayanlar hafriyat kamyonlarının toz yapmasından ve çöplükten gelen kokudan dolayı iki kez yolu keserek eylem yapmışlardı” dedi.

BELEDIYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Koçak, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile görüştüğünü ama bir sonuç alamadığını, bunun üzerine Altınordu Belediye Başkanı ile görüştüğünü belirterek “Taş ocağı alanına araba lastikleri ve hayvan leşleri atılmış. Bu görüşmeden sonra çöp dökümü durduruldu. Fakat özellikle çevre çok rahatsız olmakta. Bu konuda hiçbir önlem alınmadı. Ordu Büyükşehir Belediyesinden inceleme istedim. Dört günde bir gelip ilaçlama yapacaklarını söylediler ama hâlâ gelen yok” dedi.

'ÇAMAŞIR ASAMIYORUZ'

Divanelilerin sıkıntısının yalnızca çöp olmadığını vurgulayan Koçak, “Ayrıca hafriyat kamyonları da çevreyi çok rahatsız ediyor. Toz kalkmasın diye yol sulaması yapılıyor ama bazen de ara verildiğinde tozdan çamaşır asılamıyor, pencere açamıyoruz. Sorun bir an öne çözümlenmeli, bu sıcakta tozdan ve kokudan evde oturamıyoruz.” dedi.

'SORUNA ÇÖZÜM BULUNMALI'

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül de yapılan işler için bir planlama düşünülmediğini hâlâ vahşi depolama anlayışının devam ettiğini belirterek “Halkın sağlığı tehdit ediliyor. İnsanların en huzurlu oldukları evleri ama Divaneliler için evlerinde bulundukları an işkenceye dönüşüyor. Soruna bir an önce çözüm bulunmalı” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gürer: Taşerona ne zaman kadro verilecek?

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ, Suruç katliamında yitirilenlere yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...