20 Temmuz 2017 07:08

Şimşek, Mercedes'e soruşturma iddiasını yalanladı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mercedes ve BASF’nin 'terör destekçisi' ilan edildiğine dair iddiayı yalanladı.

Paylaş

AKP Hükümeti'nin Mercedesi üreten otomobil tekeli Daimler ve BASF’i terör destekçisi ilan ettiği ve Almanya'dan önlem almasını istediği öne sürüldü. Ancak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Alman basınında çıkan iddiayı yalanladı.

Alman basınında yer alan haberlere göre AKP Hükümeti tarafından, teröre destek verdiği gerekçesiyle Almanya'ya verilen listede Mercedes’i üreten otomobil tekeli Daimler ve kimya tekeli BASF de vardı. Listede ayrıca Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ve Almanya'daki Türkiyelilere ait bir döner dükkanı ve bir kioskun(market) da olduğu belirtildi.

Türk güvenlik birimleri tarafından Federal Kriminal Dairesi'nde teslim edilen listede 68 firma ve şahsın olduğu bunlar arasında Daimler ve BASF'nin de yer aldığı iddiasını Alman hükümetinin “saçma” ve “gülünç” sözleriyle değerlendirdiği aktarıldı.

İddialarla ilgili olarak Türk güvenlik birimlerinden yeni bilgiler isteyen Alman güvenlik birimlerine bugüne kadar yeni bir bilgi verilmediği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz başında yaptığı açıklamada Almanya'ya 4500 kişi ve şirket isminin olduğu listeyi verdiklerini söylemişti.

ŞİMŞEK: ALMAN YATIRIMCILARI HOŞ KARŞILARIZ

Konuya ilişkin bugün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten yapılan açıklamada “Türkiye’nin Daimler ve BASF’yi soruşturduğu haberleri tamamen yanlış. Alman yatırımcıları hoş karşılarız" ifadesi kullanıldı.

(Köln/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bild: Erdoğan, Deniz Yücel için Almanya'ya takas önerdi

SONRAKİ HABER

Sevan Nişanyan cezaevinden neden firar ettiğini anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...