20 Temmuz 2017 06:56

DJU: Erdoğan'ın hedefi sivil toplum örgütlerini dağıtmak

Alman Gazeteciler Birliği yazılı bir açıklama yaparak tutuklanan insan hakları savunucularının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Alman Gazeteciler Birliği (DJU) yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki hükümete çağrıda bulunarak tutuklanan insan hakları savunucularının derhal serbest bırakılmasını istedi. 

DJU Genel Sekreteri Cornelia Hass yaptığı yazılı açıklamada, “Aralarında Alman vatandaşı Peter Steudtner'in de olduğu 6 insan hakları savunucusunun tutuklanması baskılar açısından yeni bir aşamayı ifade diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açık bir şekilde ülkedeki sivil toplum örgütlerini dağıtmak istiyor. Peter Steudtner hakkındaki suçlamaların hiçbirisi gerçek değil. Genel olarak insan hakları örgütlerine karşı bir cephe açılmış durumda. Steudtner, Deniz Yücel, Meşale Tolu ve diğer gazeteciler ve insan hakları savunucuları derhal serbest bırakılmalı” dedi.

Hass, Almanya hükümetinde de çağrıda bulunarak, Türkiye cezaevlerinde bulunan Almanların serbest bırakılması için sonuç alıcı yaptırımların uygulanmasını istedi. Hass, Deniz Yücel dışında diğer tutukluların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurması durumunda hükümetin destek vermesi gerektiğini talep etti. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’in Adana emirinin yakalandığı iddia edildi

SONRAKİ HABER

Beyoğlu için önemli karar: İmar planları iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...