19 Temmuz 2017 19:48

Harun Kolçak hayatını kaybetti

Kanser tedavisi gören ünlü şarkıcı Harun Kolçak, hayatını kaybetti.

Paylaş

62 yaşındaki ünlü şarkıcı Harun Kolçak, prostat kanseri tedavisi gördüğü Maslak Acıbadem Hastenesi'nde 23.00 sıralarında hayatını kaybetti. Ölüm haberinin duyulmasının ardından Kolçak'ın yakınları, arkadaşları ve sevenleri hastaneye geldi. 

Kolçak'ın bağlı bulunduğu yapım şirketi Arpej Müziğin sahibi Umut Kuzey hastane önünde bir açıklama yaptı. Kuzey, "Memleketin başı sağolsun. Çok değerli bir müzisyen, çok değerli bir sanatçı.Tanıdığıma çok mutlu olduğum bir insanı kaybettim. Saat 23.00 sıralarında uzun zamandır mücadele ettiği prostat kanserinin vücudunda oluşturduğu tahribat yavaş yavaş onu bitirmeye başlamıştı. Acı çekiyordu. Bugün son olarak böbreklerinde bir yetmezlik başlamıştı. Saat 23.00 gibi kalbi durdu. Yapılan yoğun müdahaleye rağmen malesef bizi terk etmeyi seçti. Son bir senedir çok mücadele ediyordu bu hastalıkla. Konserler verdi ama mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyorduk. Sahnede o kadar mutlu oluyordu ki, 62 yaşında son bir yılını star gibi yaşadı" dedi.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Harun Kolçak'ın doktoru Oktar Asoğlu, “Harun Kolçak yaşam savaşını kaybetmiştir yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen… Bütün sevenlerinin başı sağolsun. Hepimizin başı sağolsun. Prostat kanseri ile ilgili görmüş olduğu teravi süreci vardı. Genel olarak vücudun iflasıyla ilgili bir durum. Son yıllarını çok iyi şekilde geçirdi. Bütün sevenleri arkadaşları dostları hepsi burada. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

'HERKESİN ÇOK SEVDİĞİ BİR MÜZİSYENDİ'

Harun Kolçak'ın yakın dostu sanatçı Çelik ise çok üzgün olduğunu belirterek, "Çok üzgünüm. Çok fazla birşey söyleyemeyeceğim. Ülkeye çok güzel şarkılar yapmış, her zaman güzelliklerle dolu naif müzisyen kardeşimizdi. Herkesin çok sevdiği bir müzisyen. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bütün ülkemin başı sağolsun. Bir hafta yada on gün tam hatırlayamıyorum bundan önce bir daha hastaneye yatmıştı o zaman görüşmüştük. Dün hastaneye gelmiş bugün de vefat etmiş.Allah rahmet eylesin. Bütün ülkemin başı sağolsun. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Harun Kolçak'ın prodüktör arkadaşı Polat Yağcı ise, "Cenazesi Cuma günü öğlen namazında Teşvikiye'den kalkacak. İkindi namazında da Bursa Gemlik'te Gemlik Mezarlığı'nda defnedilecek" dedi. 

Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmişti. Hastalığıyla mücadelesini “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle açıklayan Kolçak, kanseri maneviyat ile yendiğini ve bu esnada alkali diyeti yaptığını söylemişti.

22 Haziran 2016'da Harun Kolçak’ın hastalığı yeniden nüksetmişti. Acil olarak hastaneye kaldırılan Harun Kolçak, bir ameliyat daha geçirmişti.

Yoğun bakımda tedavi altına alınan sanatçının yakın dostları tarafından Harun Kolçak’ın bilincinin açık olduğu fakat sadece gözüyle tepki verebilmekte olduğu bildirilmişti.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

Sinema sanatçısı Eşref Kolçak’ın oğlu olan Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Sanatçı, Saint Benoit’de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış ve babası Eşref Kolçak'la konuşarak eğitimini yarım bırakıp profesyonel müzik çalışmalarına adım atmıştır.

Pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitaristi gibi farklı kimliklerle tanınan Harun Kolçak, ilk çalışmalarına rock müziğin usta ismi Erkin Koray'la başlamıştır.

1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır. Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Harun Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç’tan orkestrasına katılması için teklif almıştır.

7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Harun Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991'de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir.

1996'da Litvanya'da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçilmiştir.Kolçak, 2012’de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grup, ilk performansını Okan Bayülgen`in Makina Kafa adlı programda sergilemişlerdir.

EŞREF KOLÇAK:İLAÇLARINI BİLEREK KULLANMADI

İstanbul’da dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Harun Kolçak, Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde yarın toprağa verilecek. Kolçak’ın Gemlik’te yaşayan babası sinema sanatçısı Eşref Kolçak, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çok üzgün olduğunu kaydeden Eşref Kolçak, “Netice itibarıyla bir canınız gidiyor. Ama kaderin önüne geçilmez. Neyse kader onu yaşayacağız başka çaremiz yok. Muhakkak ki üzülüyorum ama kendimi paralayacak kadar da üzülmüyorum. Yedi yıl önce eşimi kaybettim. Ömürleri bu kadarmış. Bizim de  ikinci bir aşamaya geçmemiz gerekiyormuş. Yavaş yavaş biz de sıramız gelince, biz de gideceğiz. Allah sağlık verirse Cuma günü ikindi namazından sonra buraya getirecekler. Burada defnedeceğiz. Annesinin yanına” dedi.

Harun Kolçak’ın ilaçlarını kullanmadığı ile ilgili bir soru üzerine Eşref Kolçak şunları söyledi:

“En  son Ramazandan önce Yalova konserinde görüşmüştük. Samimi olarak söylüyorum. Söylendim hatta. ‘Baba ramazanda istirahata geçeceğim’ dedi. Tam manasıyla istirahata geçti. Bir defa çok ızdırap çekiyormuş. Onu hep gizledi. İlaçlarını kullanmamayı, tahmin ediyorum bilerek yaptı. Ben hatta annesinin üzerine yemin ettirdim kullansın diye, yok o bile bile kullanmadı. Çünkü kendisi de çok iyi biliyordu ki yani kurtuluş yok."

Eşref Kolçak, sanatçının kitabı olmadığını ve bunun sanatçıya verilen en güzel özellik olduğunu ifade ederek, "Eğer yaradan sizi sanatçı yaratmışsa siz ne şartlar altında olursanız olun o sanatı yaparsınız. Ben de üniversiteye gitmedim ama  bugün 80 milyonunun sevilen bir sanatçıyım. Oğlum da öyle.  O Fransız lisesinde okudu. Arkadaşları arasında müzik yapmaya başladılar. O zaman, ‘ baba ben müzisyen olmak istiyorum’ dedi. ‘Tamam’  dedim Ben ona hayır da desem . Yaradan öyle yaratmış o devam etti işte" dedi.

Oğlunun da sevilen bir sanatçı olduğunu hatırlatan Kolçak, "Yalnız Türkiye’de değil. Türkiye dışında da sevilen bir sanatçı. Benim biraz olsun tesellim bu. Allaha çok şükür dün geceden beri  Telefonlarım susmadı. Tanıdık tanımadık binlerce telefonla aldım. Hala da devam ediyor. Bu güzel bir şey demek ki sevilen bir kişiymiş ki insanlar bu kadar ilgileniyor” diye konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da 'Hero' yazılı tişört giyen kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Galatasaray kritik Avrupa sınavında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...