19 Temmuz 2017 14:45

İşçiler sıcağın altında saatlerce çalışıyor

Kavurucu sıcaklığın altında çalışan işçiler güvencesiz çalışma koşullarıyla da boğuşuyor.

Paylaş

Burcu ÖZDEMİR
İstanbul

İstanbul’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakta çalışan işçiler, güneşin etkisiyle çalışma koşullarındaki zorlukları daha da büyüttüğünü söyledi. Sıcak hava nedeniyle sağlık sorunları yaşayan işçiler, güneş altında uzun çalışma saatlerinden şikayetçi.

İşçiler yaptıkları işin zorluğunun yanında sıcak hava güvencesiz çalışma koşullarıyla da boğuşuyor. Çalışma koşullarının zorluklarından yakınan işçiler, güvenlik ekipmanlarının sağlanmasını ve uzun çalışma saatlerinin düzenlenmesini talep ediyor.

İstanbul’da yol inşaatında çalışan Enerji İşçisi Mustafa Avcı “Şantiye ortamında personel yetersiz. Çalıştığımız işin karşılığını alamıyoruz ücretlerimiz düşük. İş güvenliği konusunda gerekli tedbirler tam olarak karşılanmıyor. Çalışma saatleri çok fazla, sıcak bizleri çok etkiliyor. Yaz-kış sürekli çalışıyoruz sıcaklarda hiç çalışamıyoruz çalışma saatlerinin düzenlenmesini ve sıcak havalarda çalışmak yerine akşam saatlerinde çalışmak istiyoruz” dedi.

Bir başka işçi inşaat sektöründe yol bakımında çalışan Selami Demirbağ, çalışma saatleriyle ilgili düzenlenme yapılması gerektiğini söyledi: “Çalışma saatlerinin 8’de başlayıp akşam 5’te bırakılması gerekiyor. Hava sıcaklıkları, çok fazla sağlık sorunları yaşanmasına sebep oluyor. Sıcak havanın etkisiyle aşırı terleme ve mide bulantısı yaşıyoruz. Ücretlerin düşük olması nedeniyle geçim sıkıntısı da yaşıyoruz.”
 

ÖNCEKİ HABER

DHL direnişine sendikalardan destek

SONRAKİ HABER

Bozdağ: Elbette Türkiye'de 'adalet' var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...