19 Temmuz 2017 14:43

DHL direnişine sendikalardan destek

Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen DHL işçilerine Cam Keramik-İş, Gıda-İş ve Tük-İş destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Türk-İş’e bağlı TÜMTİS’te örgütlendikten sonra işten atılan 9 DHL Express işçisinin iş yeri önünde başlattıkları direnişe destek ziyaretleri sürüyor. DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası Genel Başkanı Birol Sarıkaş, Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer ve Türk-İş İstanbul 1.Bölge Temsilcisi Adnan Uyar destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu. Destek için geldiklerini söyleyen sendikacılar, DHL Express işçilerine başarılar diledi. Şirket yönetimiyle görüşmelerin devam ettiği ifade ediliken işçilerin beklentisi işe geri dönmek.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Yenibosna’da bulunan DHL Express’in merkez ofisinde çalışan işçiler 8 ay önce Tüm Taşıma İşçileri Sendikasında (TÜMTİS) örgütlenmeye başladı. TÜMTİS’in yetkiyi alması üzerine patron yetkiye itiraz etti. İtiraz davası sürerken önce 3 işçi, daha sonra ise 6 işçi işten atıldı. Sendikalaştıkları için işten atıldıklarını ifade eden işçiler fabrika önünde direnişe başladı. Sendikalı olarak çalışmak istediklerini ifade eden işçiler taleplerinin yerine getirilmesini istedi. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

15 tutuklu 32 gündür hücrede tutuluyor

SONRAKİ HABER

İşçiler sıcağın altında saatlerce çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...