19 Temmuz 2017 09:37

İSİG: Hedef sıfır kazaydı, 2 ayda 353 işçi yaşamını yitirdi

İSİG, ‘hedef sıfır kaza’ kampanyasının ikinci ayında en az 353 işçi yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Paylaş

İSİG, Çalışma Bakanlığının başlattığı ‘hedef sıfır kaza’ kampanyasının ikinci ayı bitiminde yeni raporunu yayınladı. İSİG’in raporuna göre; 13 Mayıs-12 Temmuz tarihleri arasında 78’i inşaat işçisi olmak üzere en az 353 işçi yaşamını yitirdi.

13 Mayıs’ta “hedef sıfır kaza” denilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklerasyon’ imza töreni düzenlense de İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi 2 ay içinde 353 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

İSİG sıfır kaza kampanyasının ekseninde inşaat sektörü olduğunu ancak bu iki aylık dönemde en az 78 inşaat işçisi yaşamını yitirdiğini belirtti. 

Sendikalaşmanın önemini vurgulayan İSİG açıklamasında “İnşaatlar, Türkiye’de sendikalaşma önündeki yasal ve politik engellerin yanı sıra sektörün kendine has koşulları nedeniyle de örgütlenmenin en düşük olduğu işkolu. 2017 Ocak istatistiklerine göre işkolundaki işçilerin yalnızca yüzde 3’ünün örgütlü olduğu sektörde 43 bin civarı sendikalı işçi var. Sendikalı ve toplu sözleşmesi olan işçilerin çoğu ise kamu sektöründe. Bu demek oluyor ki, özel sektörde sendikal örgütlülük neredeyse yok” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TİHV-İHD: OHAL’le yaşanan ihlallerin belgelenmesi engellendi

SONRAKİ HABER

Fethullah Gülen: Beni Hakan Fidan da ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...