19 Temmuz 2017 09:08

KESK: Emek ve demokrasi mücadelesini örgütleyeceğiz

9. Olağan Genel Kurulu sonrası göreve başlayan KESK Yürütme Kurulu’nun gündemi OHAL koşulları ve toplu sözleşme süreci oldu.

Paylaş

9. Olağan Genel Kurulu sonrası göreve başlayan KESK Yürütme Kurulu ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısına KESK’in yeni Yürütme Kurulu üyelerinin yanısıra bağlı iş kollarının MYK üyeleri de katıldı. Toplantıda Türkiye’nin içinde bulunduğu OHAL koşulları değerlendirilirken, önümüzdeki ay gerçekeleşecek kamu emekçilerinin toplu sözleşme süreci de gündem oldu. 

KESK’in yeni Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik Türkiye’nin özellikle son bir yıllık OHAL koşullarını değerlendirdiği konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediklerini ve temel hak ve özgürlük karşıtı tüm hareket ve girişimlerle mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Yeni darbelerden barışın tesisi, temel hak ve özgürlüklerin esas alındığı toplumsal sözleşmelerle kurtulunabileceğini kaydeden Bozgeyik, AKP’nin ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendi sivil darbesini gerçekleştirdiğini belirtti. 

‘3942 KESK’Lİ GEREKÇESİZ İHRAÇ EDİLDİ’

Bozgeyik, en son yayınlanan 692 sayılı KHK ile aralarında şube yöneticilerinin de bulunduğu konfederasyonlarına bağlı 701 üyelerinin ihraç edildiğini belirterek, şu anda toplam 3942 KESK üyesinin hiçbir gerekçe gösterilmeden ve hukuksal süreç işletilmeden ihraç edilmiş durumda olduğunu söyledi. AKP’nin örgütlü mücadeleyi, sendikal hak ve özgürlükleri hedef aldığını kaydeden Bozgeyik, ihraç edilen üyelerinin hiçbirinin FETÖ ile ilgisi olmadığını ve tamamına yakınının haklarında daha önce açılmış bir dava bulunmadığını söyledi.

‘NURİYE VE SEMİH’İN TALEPLERİ TALEPLERİMİZ’

Bozgeyik, açlık grevine cezaevinde devam eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin de derhal karşılanmasını istedi. Bozgeyik, “Nuriye ve Semih’in talepleri taleplerimizdir. Talepleri derhal karşılanmalı ve ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilmelidir. Nuriye ve Semih yaşamalı, yaşatılmalıdır. Aksi durumda tek sorumlu AKP hükümetidir” dedi. 

KESK’in diğer Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de 9. Dönem KESK Yönetim Kurulu olarak emekçilerin beklentilerine cevap olacak, dönemin ihtiyacı olan emek ve demokrasi mücadelesini örgütlemeye çalışacaklarını söyledi. Gezen, emekçi sınıfların kazanılmış haklarına göz dikenlere ve sendikal hak ve özgürlükleri geriye götürmeye çalışan sendika görünümlü yapılara karşı mücadeleyi yükselteceklerini belirtti. AKP’nin savaş yanlısı politikalarına karşı demokrasi, barış ve halkların özgürlük temelinde eşitliğini savunduklarını vurgulayan Gezen, Kürt sorununun demokratik ve barışcıl yöntemlerle çözümünü savunmaya devam edeceklerini belirtti. 

‘TALEPLERİMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ’

Gezen, 2018-2019 yılları için 1 Ağustos 2017 tarihi itibariyle görüşülmeye başlanacak toplu sözleşme sürecine ilişkin olarak konfederasyon olarak çalışmalarını önümüzdeki günlerde tamamlayarak TİS taleplerini ve konfederasyon olarak yaklaşımlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. 

Gezen, toplu sözleşme süreçlerinin yandaş sendika ve konfederasyonlar üzerinden görüşme taktiği ile devam ettiğine dikkat çekerek, “Konfederasyonumuz satış sözleşmelerine karşı bugüne kadar ciddi bir mücadele yürütmüş ve bu orta oyunu teşir etmiştir. Toplu özleşme görüşmelerini kamu emekçilerinin gerçek sorunları ve taleplerini gündeme getirmek için değerlendirmek ve fiili ve meşru mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

OHAL Komisyonu, taşeron işçilerin itirazını kabul etmedi

SONRAKİ HABER

Hak savunucularının tutuklanması Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...