19 Temmuz 2017 08:48

Yarkadaş: Özhaseki bir an önce görevinden alınmalı

Barış Yarkadaş, Özhaseki'nin, Çankaya'da kat karşılığı sözleşme yapan şirket için AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne rağmen izin verdiğini dile getirdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “İmar mevzuatına alenen aykırı” olmasına rağmen hemşehrisi Bekaş İnşaat'ın sahibi ve Kayseri Melikşah Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Bekir Karahasanoğlu’na kıyak yaptığını söyledi.

'MELİH GÖKÇEK’İ BİLE SAF DIŞI BIRAKTI’

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "İmar Mevzuatına alenen aykırı” olduğunu gerekçe göstererek, çok yüksek katlı planlanan projeye onay vermediğini hatırlatan CHP’li Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki söz konusu araziyi kapsayan bölgeyi ‘Riskli Yapı’ statüsüne sokarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ve aldığı kararları saf dışı bıraktı ve alenen suç işledi. Bu gözü dönmüş anlayış ülkeyi felakete sürüklüyor."

'ÖZHASEKİ’NİN MARİFETLERİ'

Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde FETÖ’ye yakın kurumlara rant sağladığı 15 Temmuz’dan sonra sıkça dile getirilmişti. Boydak Holding eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak, tutuklu bulunduğu sırada, cezaevinde kendisini ziyarete gelen milletvekillerine yaptığı açıklamada, kendilerini Pensilvanya’ya Özhaseki’nin götürdüğünü söylemişti.

RANT KAYSERİ’Yİ AŞTI

CHP’li Yarkadaş şöyle konuştu: 

"Türkiye Cumhuriyeti’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı kendi partisinin belediyesinin “İmar Mevzuatına alenen aykırı” kararına rağmen devletin gücünü kullanarak yakınına peşkeş çekiyor. Kayseri merkezli şirket Özhaseki’nin Bakan olmasıyla birlikte rotayı ne hikmetse Ankara’ya çeviriyor. Kimdir bu şirket? Geçmişte FETÖ ile bir iltisakı olmuş mudur? Bunlar araştırılıyor mu? Yoksa bu kavga Özhaseki ile Melih Gökçek’in bireysel kavgası mıdır? Bu hukuksuz işlerden elde edilen milyonlar nerelere gidiyor? Bu hukuksuz uygulamalara imza atanlar cezalandırılmalıdır. 

Bu skandal nedeniyle Özhaseki hesap vermelidir. Ya kendisi istifa etmelidir ya da bir an önce görevden alınmalıdır. Kendi sorumluluk alanında olan mevzuatı bu şekilde hileyle aşan bir kişi o görevde oturmamalıdır. Bu çürümüşlüğe daha fazla izin verilmemelidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe'ye ABD'li pivot: Kia Vaughn

SONRAKİ HABER

OHAL Komisyonu, taşeron işçilerin itirazını kabul etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...