Bornova Belediyesi'nde İZBAŞ işçisi grevde

Bornova Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde çalışanlar yüzde 6'lık zam dayatmasına karşı bugün greve çıktı. 

19 Temmuz 2017 08:11
Paylaş

Bornova Belediyesine ait İZBAŞ Şirketi'ne ait işletmeler ile işyerlerinde örgütlü Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube arasında 9 Şubat'tan beri süren yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ücret maddesindeki anlaşmazlıktan dolayı tıkanınca işçiler bugün greve başladı.

55 işçiyi ilgilendiren ve önümüzdeki 2 yıl boyunca geçerli olacak görüşmelerde Bornova Belediyesi yüzde 6'lık zam önerisinde bulunurken Belediye İş Sendikası zammın enflasyon oranında çekilmesini istedi. Grevle birlikte belediye şirketi İZBAŞ’a ait sosyal tesisler, otopark işletmeleri ile restoran, kafeterya ve düğün salonları gibi birimlerde hizmet verimi durdu. 

Greve çıkan belediye işçileri bu sabah belediye binası önünde açıklama yaptı. Büyükpark içinde toplanan Belediye İş üyeleri “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Hak, hukuk, adalet”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Grev hakkımız söke söke alırız” sloganları ile belediye binasının önüne yürüdü ve burada taleplerini dile getirdi. 

‘BİZ ENFLASYON TUTARINA İMZA ATMAYA HAZIRIZ’

Çalışanlar adına ortak açıklama yapan Belediye-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Ali Çelenk, belediye yönetimi ve şirket yetkililerine seslenerek anlaşma çağrısını yineledi. Yüzde 6’lık zam oranını kabul etmelerinin mümkün olmadığını, buna karşılık enflasyon ve TÜFE oranı toplamı olan yüzde 11 rakamına imza atmaya hazır olduklarını duyuran Çelenk "Biz enflasyon tutarına imza atmaya hazırız. Elimiz havada bekliyoruz. Gelin bu işi masada bitirelim. Biz işimizi seviyoruz. Bornova bizim de evimiz. Sevgili başkanım gelin inatlaşmadan vazgeçelim. Amacımız grev yaparak Bornova halkına eziyet çektirmek değil. Gelin uzatmadan bu işi bitirelim. Aksi halde bu onurlu greve devam etmek zorunda kalacağız" dedi. 

Grevlerinin insanca yaşamak, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştiğini de kaydeden Çelenk, belediye başkanından emekten ve emekçiden yana tavır koymasını ve alın terlerinin karşılığını vermesini de istedi. Çelenk, emek güçlerini greve destek verme çağrısında da bulundu. 

'89 RUHUYLA HAKLARIMIZI YENİDEN KAZANACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "OHAL'i grev tehdidi olan yere müdahale için kullanıyoruz" sözlerine de değinen şunları söyledi "Hiç kimse şunu unutmamalıdır ki 1989 Bahar Eylemleri ile birlikte nasıl faşist cuntaya karşı haklarımızı geri aldığımıza Türkiye tanıktır. Biz küllerimizden yeniden doğacağız. 89 Ruhunu işçi sınıfını yeniden yakalayacak ve darbelere karşı kaybettiği hakları yeniden kazanacak. Sayın Cumhurbaşkanı grevleri yasal olarak engelleyebilirsiniz ancak işçi sınıfının emek cephesinin aş, ekmek, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesini  engelleyemezsiniz. Bu ülke kimsenin babasının malı değil. Bu ülkede yaşayacağız, bu ülkede greve çıkacağız, bu ülkede çocuklarımızın geleceğini koruyacağız"  (İzmir/EVRENSEL) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yenikapı-Otogar ve Yenikapı-Kirazlı metro seferleri başladı

SONRAKİ HABER

Yılmaz ve Özbek'ten mektup: Haber alma hakkı gasbediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...