19 Temmuz 2017 07:05

T-Rex hayatta olsaydı ondan koşarak kaçabilirdik

Bilim insanları, Tyrannosaurus rex'in koşmasının fizyolojik olarak mümkün olmadığını, insanların T-Rex'i koşarak geçebileceğini öne sürüyor.

Paylaş

Yeryüzünün gördüğü en büyük kara yırtıcılarından Tyrannosaurux rex'in çok yavaş hareket ettiği ve avlarını genellikle pusuya düşürerek yakalayabildiği öne sürüldü.

Geçmişteki bazı çalışmalar T-Rex'in saatte 72.5 km hızla koşabildiğini iddia ediyordu. Jurassic Park filminde de T-Rex, müthiş bir hızla koşarken kameraya yansıtılmıştı. Ancak bazı bilim insanları bunun doğru olamayacağını savunuyordu.

7 tonluk dinozorun hızının saatte 27 km olduğu bunun da 100 metreyi 13.3 saniyede koşan her insanın T-Rex'i geride bırakabileceği anlamına geldiği belirtiliyor.

Manchester Üniversitesi'nin yürüttüğü ve Peer J'de yayımlanan araştırmaya göre T-Rex'in koşabilmesi de fizyolojik olarak mümkün değil. Araştırmayı yürüten Prof. William Sellers, T-Rex'in koşmaya kalkması halinde bacaklarının kırılacağını belirtiyor. T-Rex'in avlarını yakalamak için hızlı bir tempoda yürüdüğü ya da pusu kurduğu tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yandaş Yeni Şafak, Ahmet Şık ve Can Dündar'ı hedef aldı

SONRAKİ HABER

OHAL'in kadın bilançosu: 372 kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...