19 Temmuz 2017 06:37

3 kentte eğitimcilere ve sağlıkçılara gözaltı

OHAL 1. yılına girerken yurt genelinde gözaltı furyası sürüyor. Bugün, Eğitim Sen, TTB, SES yöneticileri dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Eğitim Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Ebru Yiğit bu sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Yiğit’in Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve Diyarbakır’a götürüldüğü bildirildi. Diyarbakır ve Adana’da yapılan ev baskınlarında da çoğu doktor 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın DTK kapsamında olduğu ileri sürüldü.

KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ebru Yiğit sabah saatlerinde Ankara’da bulunan evinde gözaltına alındı. Yiğit’in Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

Yiğit’in  gözaltına alınmasına tepki göstererek derhal serbest bırakılmasını istedi.

DİYARBAKIR VE ADANA'DA 8 GÖZALTI

Öte yandan Diyarbakır ve Adana’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çoğu doktor 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) çalışanı Fırat Tursun, Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Cengiz Günay, Dr. Şemsettin Koç ile Necdet İpekyüz, SES eski Diyarbakır Şubesi Başkanı Hülya Alökmen Uyanık ve öğretmen Sadrettin Kaya gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında Adana’da da Dr. Osman Doğan gözaltına alındı. Doğan’ın Diyarbakır’a getirileceği belirtildi.

Operasyonun DTK soruşturması kapsamında olduğu ve gözaltı sayısının artabileceği ileri sürüldü. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Uyanık, Kaya ve Koç’un son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya ve Çin'den Baltık Denizi’nde ortak askeri tatbikat

SONRAKİ HABER

Fransa Genelkurmay Başkanı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...