16 Temmuz 2012 12:07

‘AKP’ye teslim olmayacağız’

BDP ve DTK’nın 14 Temmuz’da Diyarbakır’da düzenlemek istediği mitinge polisin sert müdahalesi bugün ve dün de birçok kentte protesto edildi.İstanbul’da dün akşam Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı’na yürümek isteyen BDP, EMEP, EHP, EDP, SODAP, ESP, TKP ve Barış Anneleri İnisiyatifi &

‘AKP’ye teslim olmayacağız’
Paylaş

BDP ve DTK’nın 14 Temmuz’da Diyarbakır’da düzenlemek istediği mitinge polisin sert müdahalesi bugün ve dün de birçok kentte protesto edildi.

İstanbul’da dün akşam Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı’na yürümek isteyen BDP, EMEP, EHP, EDP, SODAP, ESP, TKP ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri polisin engeli üzerine oturma eylemi yaptı. ‘Suriye değil Amed, Esad değil Erdoğan’ dövizleri ile polis şiddetini gösteren fotoğraflar taşıyan kitleye seslenen BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak, “Diyarbakır’daki görüntü ürkütücüydü. Bilmeyenler, bu görüntülerin Suriye’nin herhangi bir şehrinde yaşandığını düşünmüş olmalı. AKP iktidarı tankları, TOMA’ları, gaz ve copları ile işkenceyi sokağa taşıdı. Halkın seçilmiş vekillerine, direnen halkımıza hunharca saldırarak teslim alamamanın öfkesini kustu. Diyarbakır abluka altındaydı. İşgal güçlerinin görüntüleri yaşandı. AKP hükümeti şunu çok iyi bilmelidir ki, bu baskılara boyun eğmeyeceğiz ve onun faşizmine teslim olmayacağız” dedi. Kolçak’ın ardından söz alan Barış Anneleri, EMEP, ESP ve SDP temsilcileri de baskılara karşı ortak mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

Adana, Diyarbakır ve Şırnak’ta da polis şiddeti kınandı. Adana’da polis eylem yapan gruba tazyikli su ve gaz bombalarla saldırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’daki polis vahşeti Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Kürt kurumları ve partileri: BDP’nin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...