18 Temmuz 2017 18:07

Yenişehirliler Ela’ya umut olmak için seferber oldu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Lösemi hastası Eslem Ela Taşçı’ya umut olmak için kan örneği taraması başlatıldı

Paylaş

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde halk Lösemi hastası Eslem Ela Taşçı için seferber oldu. Acıbadem Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören Ela için Türkiye’nin birçok yerinde ilik arandı. Bugünlerde Yenişehirliler Ela'ya kemik iliği donörü olmak için seferber oldu.

Minik Eslem Ela Taşçı için bugün Kızılay ekipleri kemik iliği donörü ve kan bağışı almaya başladı. Yenişehirliler 8-19-20 ve 21 Temmuz günleri saat 12:30 ile 20:30 arasında Bursa Kızılay Kan Merkezi ekiplerinin çalışmalarıyla, Heykel Meydanı’nda seferber olacak. Kızılay Kan Merkezi, 18-19-20 ve 21 Temmuz günleri hem kan bağışı kabul edecek, hem de donör olmak isteyenlerden kan örneği alacak.

Bugün Ela için seferberlik başlatılan Yenişehir’de 102 ünite kan bağışı yapılırken 140 kişi de kemik iliği donörü olmak için kan örneği verdi.

ELA İÇİN KISA SÜREDE İLİK BULUNMALI

Yenisehirim.com haber sitesine konuşan minik Ela’nın dayısı Selçuk Yılmaz, gerekli olan iliğin en kısa sürede bulunması gerektiğini vurguladı. 

Selçuk Yılmaz, “Kızımız şu an hastanede tedavi altında. Kızımız Ela için en kısa sürede kök hücre bulmamız gerekiyor. Bu da bağışçıların katkılarıyla olacak. Bağış konusunda Yenişehirli vatandaşların desteğine ihtiyacımız var. Ne kadar bağış yapılırsa kök hücre bulma şansımız o kadar çok artar” dedi.

YENİŞEHİRLİLERDEN DESTEK İSTEDİLER…

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Ela için kampanyalar yapıldığını kaydeden Yılmaz, “Türkiye Ela için seferber oldu. Sanatçılar da dahil Türkiye’nin bir çok yerinde Ela için kampanyalar yapıldı. Ancak Ela’ya uyan kök hücreyi bir türlü bulamadık. Yenişehirli vatandaşlardan ricamız, 18-19-20 ve 21 Temmuz günleri kampanyaya katılsınlar. Onların bağışları, Ela ve Ela gibi evlatlarımızın kurtulmasına vesile olacak. Bizlere destek olan, dualarını esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının açılışı yapıldı

SONRAKİ HABER

Çalıştığı inşaatta merdivenden düşüp öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...