18 Temmuz 2017 16:11

KESK: Antidemokratik uygulamalardan vazgeçin

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, KHK ile ihraçları protesto eden 32 kişinin gözaltına almasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, KHK’lerle işten atmalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, hükümete ve Diyarbakır Valiliği’ne “Antidemokratik uygulamalardan derhal vazgeçin” dedi. 

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, son KHK ile belediye çalışanlarının ihraç edilmesini protesto etmek için düzenledikleri oturma eylemine polisin sert müdahalesi sonucu 32 kişinin gözaltına almasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. SES Diyarbakır Şube binasında düzenlenen toplantıya, SES Eş Genel başkanı İbrahim Kara ve KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Siraç Çelik’in yanı sıra çok sayıda KESK üyesi katıldı. 

Toplantıda konuşan SES Eş genel başkanı İbrahim Kara, “Keşke Diyarbakır’a olumlu durumları konuşmak için gelebilseydim ama ne yazık ki ülkenin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da faşizm tüm kurumları ile yoksul emekçi halka saldırıyor” dedi. Hükümetin 20 Temmuz 2016’dan beridir OHAL uygulamasını sürdürdüğünü belirten Kara, parlamentoyu tasfiye edip kendi çıkarları doğrultusunda KHK’lar ile ülkeyi yönettiklerini söyledi. Seçilmiş belediye başkanlarını ve 10 milyona yakın bir oy almış siyasi partinin eş genel başkanlarını cezaevine hapsedip susturduklarını söyleyen Kara, kamu emekçilerini de KHK’lar ile ihraç edip mağdur ettiklerini dile getirdi.

‘DEMOKRASİDEN YANAYSANIZ HERKES İÇİN DEMOKRASİ İSTEYİN’

En son çıkarılan KHK’ye karşı ülkenin her yerinde olduğu gibi dün Diyarbakır’da yaptıkları basın açıklaması ile tepki göstermek istediklerini vurgulayan Kara, kamu emekçilerine yönelik haksızlığın giderilmesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirmek istediğini söyledi. Darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen demokrasi nöbetlerine herhangi bir müdahale gerçekleşmezken haklarını talep eden kamu emekçilerine müdahale edildiğine dikkat çeken Kara, “İktidar ve yandaşları istedikleri zaman istedikleri etkinliği düzenleyebiliyor ancak biz hakkımızı aramaya çalıştığımızda karşımıza faşizan uygulamalar çıkıyor. Arkadaşlarımız gözaltına alırken darp edildiği yetmezmiş gibi emniyette de aynı tavırla karşı karşıya kaldılar. AKP iktidarını ve Diyarbakır Valiliğini uyarıyoruz. Bu anti-demokratik uygulamalardan derhal vazgeçmeliler. Demokrasiden yanaysanız demokrasi istiyorsanız bunu herkes için istemelisiniz. Bu nedenle KHK’larla elimizden aldıkları haklarımızı elde edene kadar karanlığı yarana kadar mücadele edeceğiz” dedi. 

GÖZALTINDAKİ KESK ÜYELERİ SERBEST BIRAKILDI

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu'nun, son KHK ile belediye çalışanlarının ihraç edilmesini protesto etmek için yaptığı oturma eyleminde gözaltına alınan 32 emekçi emniyette alınan ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Emekçiler, Diyarbakır’da dün ihraçları protesto etmek istemiş ancak polisin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Tahliye edilen Fırat Anlı hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

Urfa’da 4 kişinin öldüğü kavgada 6 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...