18 Temmuz 2017 16:01

Tahliye edilen Fırat Anlı hakkında yakalama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz üzerine, geçtiğimiz gün tahliye olan Fırat Anlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz üzerine, geçtiğimiz gün tahliye olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim 2016’da tutuklanan ve Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Temmuz’da görülen davanın 3’üncü duruşmasında tahliye olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve Abdullah Bal tahliye edilmesine itiraz etti. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısının bir üst mahkeme olan Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği itiraz dilekçesinde, tahliye kararın yasaya ve usule aykırı olduğu ileri sürülerek Anlı ve Bal hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi. İtirazı değerlendiren mahkeme, savcılığın Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Anlı ve Bal hakkında verdiği tahliye kararını karşı yapılan itirazı kabul etti. Mahkeme, Anlı ve Bal’ın üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle, Anlı ve Bal hakkında “yakalama emri” çıkartılmasına karar verdi. 

DAVA HAKKINDA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ekim 2016’da tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, Anlı’nın aralarında bulunduğu 5’i tutuklu toplam 51 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, Dicle ilçesinin Kurşunlu Köyü'nde 2015 yılında inşa edilen "Şeyh Sait Şehitliği" için yapılan cami, yas evi, misafirhane, sondaj kuyusu, altyapı ve üst yapı inşaatında çalıştıkları ve yardım ettikleri, mezarlıkta kurulan "Demokratik Direniş Çadırı" eylemine katılmak ile suçlanıyor. Sanıklar hakkında 7 ayrı suçlama nedeniyle açılan davada, sanıkların 1 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Anlı'nın ise, mezarlık inşaatına yardım ettiği, basın açıklaması ve yürüyüşlere katıldığı gerekçesiyle hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 31 yıldan 99 yıla kadar hapsi isteniyor. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya Deniz Yücel davasına müdahil oluyor

SONRAKİ HABER

KESK: Antidemokratik uygulamalardan vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...