18 Temmuz 2017 14:01

KESK’ten ortak mücadele çağrısı

KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ‘Ortak mücadele hattı için üzerimize düşeni yapacağız’ dedi. 

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonunun (KESK) yeni seçilen Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, OHAL ve KHK’ler nedeniyle toplumun büyük bir bölümünün mağdur olduğu söyledi, Birleşik bir mücadele hattının her zamankinden daha da önemli olduğunu dile getiren Bozgeyik, “Demokratik bir güç birliğinin güçlendirilmesi ve ortak mücadele hattının yürütülmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

DİHABER’e konuşan Bozgeyik, AKP’nin 15 yıllık iktidarı döneminde KESK ve bağlı sendikaları sürekli hedef tahtasına koyduğunu vurguladı. Saldırılara rağmen susmadıklarını ve sürekli olarak alanlarda mücadele ettiklerini dile getiren Bozgeyik, saldırıların 15 Temmuz “darbe girişimi” sonrası had safhaya ulaştığını kaydetti. Bozgeyik, son KHK’yle birlikte toplam 4 bin üyelerinin ihraç edildiğini, 70’e yakın üyelerinin tutuklandığını ve birçok üyelerinin ise verilen cezalar dolayısıyla mülteci konumuna düştüğü bilgisini paylaştı.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

OHAL ve KHK’ler sonucu, toplumun büyük bir bölümünün mağdur olduğuna dikkat çeken Bozgeyik, birleşik bir mücadele hattının her zamankinden daha fazla önemli olduğunu dile getirdi. KESK’in önceki dönemlerde de diğer muhalif kesimlerle birleşik mücadele konusunda ısrarcı olduğunu aktaran Bozgeyik, “Biz, Türkiye’de demokratik bir güç birliğinin güçlendirilmesi ve ortak mücadele hattının tüm kesimlerlerle birlikte yürütülmesi noktasında üzerimize düşen görev ve sorumluluğu fazlası ile yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Önümüzdeki günlerde karar organlarıyla mücadele programlarını netleştirip kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Bozgeyik, “KESK hem emek alanına yapılan saldırılara karşı hem de bölgede yaşanan çatışmalı sürecin sonlandırılması için mücadele edecek” dedi. 

‘DEMOKRASİYE DÖNME ÇAĞRISI’

İhraç edildikleri için 132 gündür açlık grevinde olan kamu emekçileri Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bozgeyik, Gülmen ile Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Bozgeyik, “Çok kritik aşamadalar. Arkadaşlarımızın sağlık sorunları önemli boyutlara gelmiştir. Arkadaşlarımızın sağlık sorunlarını gündemleştirilmesi ve tutukluluk hallerinin sonlandırılmasına ilişkin Adalet Bakanlığına bir yazı yazdık. Bu arkadaşlarımızın talebi bir an önce hükümet tarafından tanınmalı. Her iki arkadaşımız başta olmak üzere ihraç edilen tüm arkadaşlarımız işlerine geri dönmesi gerekir. Bununla ilgili mücadelemiz devam edecek” dedi. 

Mevcut durumun sürdürülmesi halinde mağduriyetlerin daha da artacağını dile getiren Bozgeyik, şöyle devam etti: “Türkiye eğer bu tutumunda ısrar ederse, önümüzdeki dönemde kaos ve kaotik süreç bu topraklara hakim olacak. Zaten giderek artan bir işsizlik ve ekonomide bir daralma durumu var. Türkiye daha kötü günlere gebe kalacak. Acilen demokrasiye dönme çağrısını buradan yineliyoruz.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sarıhan: İstenen OHAL'e uygun bir iç tüzük çıkarmaktır

SONRAKİ HABER

Haber Bülteni - 18 Temmuz 2017 Salı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...