18 Temmuz 2017 13:26

‘FETÖ’cüye kredi sorusu ‘sır’ sayıldı

"FETÖ' ile ilişkilendirilerek faaliyeti son erdirilen firma sayısının kaç olduğu" sorusu sır kabul edildi.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 15 Temmuz sürecinden sonra Ziraat Bankasından, Halkbank’tan ve Türk Eximbank’tan kredi kullanıp terör örgütü ile ilişkilendirilerek faaliyeti sona erdirilen ya da el konulan sakıncalı firma sayısının kaç olduğunu, kredilerin geri dönüşümünün sağlanması için nasıl bir işlem uygulandığını sordu. 

Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini Başbakan Binali Yıldırım adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtladı. Şimşek, üç kamu bankasının genel müdürlüklerince yapılan yazılı açıklamaya istinaden verdiği yanıtta, Bankacılık Kanunu’nun 73 üncü ve 159 uncu maddeleri uyarınca Banka ve müşteri sırrı kapsamına girdiği için bu konuda detaylı bilgi verilemeyeceğini ifade etti.

ADI ‘SAKINCALI’, KREDİSİ SIR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “terör örgütünü destekten sakıncalı firma diye adını kamuoyuna açıkladığınız firmaya verdiğiniz krediyi yasal dayanağı bahane göstermek bu bağlamda yaratılan sorunun büyüklüğünün ortaya çıkmasını önlemekten başka anlam taşımaz. Sakıncalı firmalara verilen krediler kadar o kredilerin aktarılma tarihi ve aktaran anlayışta kamuoyunca bilinmelidir. Devlet Kaynaklarının kredi olarak nasıl terör örgütü sayılan yapıya aktarıldığının görülmesi adına önemlidir. Bakanın bu bağlamda yanıtı düşündürücüdür” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gümrük kararı sorgulanıyor

SONRAKİ HABER

Her taraf beton yığını, toprak suyla buluşamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...