İzmir’de KHK’lere karşı daha fazla mücadele çağrısı

KESK İzmir Şubeler Platformu, son KHK ile gerçekleşen kamudaki ihraçlarla ilgili yaptığı eylemle mücadele çağrısı yaptı.

18 Temmuz 2017 13:07
Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, son KHK ile gerçekleşen kamudaki ihraçlarla ilgili yaptığı eylemle darbecilerin emekçilerin değil, AKP’nin içinde aranması gerektiğini ifade ederek KHK’lere karşı daha fazla mücadele çağrısında bulundu.  

İhraçlarla ilgili KESK İzmir Şubeler Platformu basın açıklaması yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişi önündeki eyleme emek ve demokrasi güçlerinin temsilcileri de katılırken sık sık “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz” ve “KHK’ler Gidecek Biz Kalacağız” sloganları atıldı. 

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının kalabalık bir şekilde katıldığı eylemde binadan “Arkadaşlarımız Su Gibi Berrak. Korkmuyoruz, Susmuyoruz, Teslim Olmuyoruz” ve “Hayır Gitmiyoruz. Adalet İstiyoruz” yazan pankartlar açıldı. Ayrıca “Arkadaşlarımız Onurumuz” ve “İhraçlara, Açığa Almalarınıza, Sürgün ve Cezalarınıza Teslim Olmayacağız” pankartları taşındı. 

KOMİSYONLA OYALANMAK İSTEMİYORUZ

Tüm Bel Sen Genel Mali Sekreteri Satı Burunucu Çalı, kamu emekçilerinin iş güvencesinin KHK’larla ortadan kaldırıldığını belirterek “OHAL’de can güvenliği, iş güvenliği ve hukuk kalmadı. Bir yıl boyunca darbenin hiç bir siyasi sorumlusu bulunmadı ve yargılanmadı. Darbenin sorumlularının bulunması için AKP’nin içine bakılacak, işçilerin emekçilerin arasına değil. Şimdi geçmiştekinden daha fazla örgütlenme, mücadele etme, dayanışma içinde olma zamanıdır” dedi. 

Sonrasında söz alan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven de, 15 Temmuz’un yıl dönümünde birçok sorunun hala yanıtsız olduğunu belirterek, “AKP tarafından atanan Komisyona güvenmiyoruz. Ve komisyonla 2 yıl daha oyalanmak istemiyoruz” dedi. 

GEÇEN HAFTA ONLARCA KİŞİ İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta yayınlanan 686 sayılı Olağanüstü Hal Kararnamesi ile birlikte İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden aralarında Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı’nın da olduğu 8’i Tümbel Sen üyesi 17 kişi, sağlık işkolunda 2’si SES üyesi 31 kişi, taşımacılık sektöründe de BTS üyesi 1 kişi ihraç edilmişti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'ın Moria kampında mülteciler isyan etti

SONRAKİ HABER

'Gülmen ve Özakça için girişimlerde bulunacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...