18 Temmuz 2017 12:43

MEB’den ‘grev teröre moral verdi’ davası

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Sen'in 29 Aralık Barış grevinin 'teröre moral verdiği' iddiasında bulundu.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Yerel mahkemenin Eğitim Sen üyelerinin lehine verdiği 29 Aralık Barış Grevi kararına itiraz eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, grevin ‘terör örgütüne moral ve destek verdiğini’ ileri sürdü.

29 Aralık 2015’te KESK, DİSK ve TMMOB tarafından bölge illerinde devam eden çatışmaların son bulması ve ateşkes ortamının sağlanması amacıyla  gerçekleştirilen bir günlük iş bırakma eylemi hükümet tarafından hedef alınmış ve iş bırakma eylemine katılanlar hakkında idari soruşturmalar başlatılmıştı. Barış Grevi’ne katılanlar hakkında defalarca idari soruşturma açan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yerel mahkemenin beraat kararına da itiraz etti.  

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, avukatları aracılığı yerel mahkemenin kararını bir üst mahkemeye taşıdı. Temyiz dilekçesinde 29 Aralık Grevi’nin sendikal faaliyet olmadığı iddia edilirken yerel mahkemenin kararının da hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Dilekçede, 29 Aralık Grevi’nin ‘terör örgütüne moral ve destek verme’ niteliğinde olduğu ileri sürülürken şu ifadelere yer verildi: “Eylemin siyasi ve ideolojik mahiyette olduğu anılan eylemin ülke olarak taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ve iç hukuk düzenlemeleri çerçevesinde sendikal faaliyet kapsamında olmadığı değerlendirildiği belirtilmektedir. Sendikalara ceza verilmemesi ceza hukukun temel ilkelerine kamu düzeni ve kamu güvenliğine aykırıdır. Sanıklar hakkında verilen  beraat hükmü yasaya aykırıdır.” 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Alayumat: Alakam olmayan fotoğraflar gösteriyorlar

SONRAKİ HABER

Yunanistan'ın Moria kampında mülteciler isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...