01 Nisan 2011 11:50

‘Su borularımız değiştirilsin’

Mersin’de Alsancak Mahallesi sakinleri sularının içilemeyecek kadar kötü olduğunu, sularından koku geldiğini ve çocuklarının sudan dolayı hastalandığını ifade ederek boruların yenilenmesi istemiyle MESKİ  Müdürlüğü önünde eylem yaptılar.Önce MESKİ Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü&rsq

‘Su borularımız değiştirilsin’
Paylaş

Önce MESKİ Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne giden ve Ali Yanık ile görüşen mahalle sakinleri bir çözüm üretilmemesi üzerine MESKİ Genel Müdürlüğüne gitti.

Burada MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen’le görüşen mahalle muhtarı Ali Karakesme ve mahalle sakinleri su borularının yenilenmesini istediklerini ifade etti fakat Ülgen’den bekledikleri yanıtı alamadılar. Mahallelinin istediği yerden su numunesi alabileceklerini ve istedikleri yerde tahlil ettireceklerini ifade eden Ülgen, “İçme suyu temiz herhangi bir sorun yok. İstediğiniz yerde tahlil yaptırabiliriz” dedi.

Mahallelerinde sürekli su patlakları yaşandığını kanalizasyon suyunun içme suyuna karıştığını iddia eden Ali Karakesme içme suyuna tahlil yapıldığını ve tahlil sonucunda suyun kesinlikle içilmemesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. Mart ayı içerisinde mahalde 30’dan fazla patlak meydana geldiğini ve haftada 2 kez su kesintisi yaşandığını dile getiren Karakesme, “Patlaklar nedeniyle sularımız kirleniyor. Geçen gün tahlil yapıldı ve suyun kesinlikle içilmemesi gerektiği söylendi. Ertesi gün başka bir ekip geldi yine tahlil yapıldı suyun içilebileceğini söyledi. Su kokuyor, içilecek durumda değil. Çocuklar hastalandı” diye konuştu.

MESKİ Teknik hizmetler Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve buradan bir yetkilinin kendileri ile görüştüğünü ifade eden Karakesme,  “MESKİ’den bir yetkili geldi ve bir hafta içerisinde ihaleye çıkılacağını ve ilk başta da Alsancak Mahallesi’nin su borularının değişeceği, kendilerinin de kazmaktan bıktığını ifade etti. Ertesi gün MESKİ Su ve Kanal İşletmesi Daire Başkanı Ali Yanık böyle bir durum olmadığını söyledi” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZ HASTA’

5 çocuğunun su yüzünden hastalandığını ifade eden Güler Öztürk, “Şişe suyu içiyoruz ama ne zamana kadar buna para yetiştirebilirim. Çocuklarım hastalandı her gün doktordayız. Doktor mikrop kapmış diyor, sudan olabilirmiş. Bu boruların değiştirilmesini istiyoruz. Bizim de herkes gibi sağlıklı su kullanmaya hakkımız var” dedi.

Kahve işletmecisi olduğunu söyleyen Adem Yanık, müşterilerinin kahveden kaçar hale geldiğini vurgulayarak, “Su kokuyor, çayımız içilmiyor. Kahvemi kapattım. Çocuğum hastalandı 10 gündür okula gidemiyor. Mahallede 500’e yakın çocuk hasta, hep aynı şikayetler. Su boruları çok eski her gün bir patlak yaşanıyor. Dolayısıyla sularımız kirleniyor. Bu boruların değiştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sularının çok kirli olduğunu ifade eden Fatma Karamı ise, “Suyumuzu içemiyoruz. Bırakın içmeyi temizlikte dahi kullanmaya çekiniyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çocuklarımız hep hastalandı. Bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin YSK’dan 3 seçim talebi var

SONRAKİ HABER

Külkedisi prensi reddediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...