18 Temmuz 2017 12:35

Gazeteci Alayumat: Alakam olmayan fotoğraflar gösteriyorlar

Gözaltındaki dihaber Muhabiri Erdoğan Alayumat ‘Bana alakam olmayan fotoğraflar gösteriyorlar. Tek bir odadayım. Arkadaşım yanımda değil’ dedi.

Paylaş

Hatay'da Nuri Akman ile birlikte 5 gündür gözaltında bulunan ve savcılık izniyle annesiyle görüşen Erdoğan Alayumat, "Bana alakam olmayan fotoğraflar gösteriyorlar. Tek bir odadayım. Arkadaşım yanımda değil. Durumumuz iyidir” dedi.

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada İslahiye ilçe merkezinde "Makul şüphe" gerekçesiyle gözaltına alınan ve 5 gündür emniyette tutulan DİHABER muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman, avukatları Suphi Zarif ile görüştü. Zarif, dosyada gizlilik kararı olduğunu ve iki gazeteci hakkında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla işlem yapıldığını belirterek, şu ana kadar müvekkillerinin ne için "örgüt üyeliği" gibi bir şeyle suçlandıklarını dahi bilmediklerini aktardı. Zarif, Alayumat ve Akman için “Moralleri iyi. Herkese selamları var” dedi.

'TEK KİŞİLİK ODALARDA TUTULUYOR'

Ayrıca İstanbul'dan Hatay'a gelen Alayumat’ın annesi Türkan Alayumat, savcılık izniyle oğluyla görüştü. Anne Alayumat, “Durumu iyiydi. Herkese selamı var. Bana, 'İfademizi daha almadılar. Sadece bana benim ilgim olmayan fotoğrafları gösterdiler. Zaten bunları hiç kabul etmedim. Yakın bir zamanda savcılığa sevk edilmeyi bekliyorum. Biz haber yaparken polis ve asker bizi gözaltına alıp buraya getirdiler' dedi" ifadelerinde bulundu. Anne Alayumat, "Erdoğan bana arkadaşıyla ayrı ayrı yerlerde tutulduklarını söyledi. Oğlum, 'Tek bir odadayım. Arkadaşım yanımda değil' dedi" diye konuştu.

'OĞLUM GAZETECİDİR'

Anne Alayumat, polisin kendisine, “Oğlun ne iş yapıyor. Yaptığı işten para alıyor mu?” diye sorduğunu kendisinin de onlara, “Oğlum gazetecidir. Yaptığı işten de para kazanıyor” dedim. Polisin daha sonra kafa salladığını anlatan anne Alayumat, ısrarla "Oğlum gazetecidir ve görevini yapıyor” dediğini aktardı.

dihaber Muhabirlerinin ne zaman savcılığa çıkarılacağı bilinmiyor. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Cem Yılmaz ve Ozan Güven sosyal medya hesaplarını kapattı

SONRAKİ HABER

MEB’den ‘grev teröre moral verdi’ davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...