18 Temmuz 2017 10:47

Yüksel’de yine müdahale: 2 gözaltı

Yüksel Caddesinde ‘İşimizi geri istiyoruz’ eyleminin 2'incisinde de 2 kişi gözaltına alındı. İlk eylemde 3 kadın gözaltına alınmıştı.

Paylaş

Açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek eyleminin ikincisine de, 2 kişi gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın Sincan Cezaevi’nde devam eden açlık grevi 132’nci gününde. Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “işimizi geri istiyoruz” eyleminin 252’nci gününde ise yine polisin sert müdahalesi vardı. Konur Sokak’ta bir araya gelen kamu emekçileri, açıklama yapmak için İnsan Hakları Anıtı önüne yürümek istedi. Ancak polis, kalkanlarla yolu kapatarak izin vermedi. Eylemciler, üzerinde Gülmen ve Özakça’nın fotoğrafının olduğu ve “açlık grevinin 132’nci günü. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı açtıkları sırada polis müdahalede bulunarak pankartı yırttı.

‘SİZİ SAVUNACAK KİMSE OLMAYACAK’

Levent Öncel ile Hayri Aktaş’ı gözaltına alan polislere tepki gösteren eylemciler “Bir gün siz de işinizden edildiğinizde sizi savunacak hiç kimse olmayacak” diyerek tepkide bulundu.


 

'İLK EYLEMDE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI'

“Nuriye ve Semih açlık grevinin 132’nci gününde, Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açan eylemcilere polis Yüksel Caddesinin Konur Sokak girişini kapataarak basın açıklamasına başlamadan müdahale etmişti. Gülnaz Bozkurt, Cemile Karakaş ve soyadı öğrenilemeyen Fatma isimli 3 kadın darp edilerek gözaltına alınmıştı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Kontrolünü başkasına kaptıranlar var

SONRAKİ HABER

Eşinin kafatasını kıran koca: Pişmanım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...