18 Temmuz 2017 10:12

Özdiş: Aladağ'daki çocukların rehabilitasyonu yapılıyor mu?

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş Aladağ'daki yurt yangınında etkilenen çocukların rehabilitasyonunun hangi kurum tarafından yapıldığını sordu.

Paylaş

Aladağ'da 29 Kasım 2016' da yurt yangınında 11’i çocuk olmak üzere 12 kişi hayatın kaybetmesi ile ilgili Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayı takip eden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, yangında yaralanan ve yakınlarını kaybeden veçocukların yaşadıkları travma ile ilgili rehabilitasyon çalışmalarını hangi kurumların gerçekleştiğini Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

HANGİ KURUMLAR YAPIYOR

Yangından en çok etkilenen ailelerin oturduğu Aladağ’ın Köprücük ve Kışlak köylerinde çocuklara ve gençlere yönelik eğitim ve rehabilitasyon çalışması yapmak isteyen Sosyal Haklar Derneği’nin izin başvurusunun Aladağ Kaymakamlığın izin vermediğini hatırlatan Özdiş verdiği soru önergesinde Kaymakamlığın ‘rehabilitasyon çalışmaları ilgili kamu kuruluşları tarafından yapılıyor’ şeklindeki açıklamasında belirttiği kamu kuruluşlarının açıklanmasını istedi.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1-)Sosyal Haklar Derneği’nin 13-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapmak istediği, çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli kurs, seminer ve eğitim programına neden izin verilmemiştir?

2-)Aladağ Kaymakamlığı verdiği cevapta, “köylerde yürütülen sosyal, eğitsel ve rehabilitasyon çalışmaları kamu kurumları aracılığıyla yürütülmektedir” demiştir. Söz konusu faciadan etkilenen ailelerin bulunduğu köylerde hangi kurum ve kuruluşlar tarafından ne gibi programlar, ne zamandan beri yapılmaktadır? Bu programlara katılımcı sayısı nedir?

3-)Bir derneğin gönüllü olarak, bir faciadan etkilenen ailelerin ve gençlerin yeniden topluma kazandırılmasına yönelik çalışma yapması neden engellenmektedir? STK’ların, kamu kurumlarıyla birlikte çalışma yapması süreci daha doğru ve hızlı bir sonuca ulaştırmaz mı?(Adana/EVRENSEL)

{{326582}}
 

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da Emirdoğan köylüleri de JES'e geçit vermedi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da yağış ve iklim değişikliği: Afet değil iflas

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...