18 Temmuz 2017 09:22

Kadını öldüren erkek: Rahmetliye hep iyilik ettim

Antalya'da 4 yıl önce kadını boğan, parçalara ayırıp gömmeye çalışırken yakalanan erkek savunma yaptı: Rahmetliye hep iyilik ettim.

Paylaş

Antalya'da 4 yıl önce sevgilisi olduğu iddia edilen 37 yaşındaki Esma Ekinci'yi öldüren, 49 yaşındaki Galip Özdemir savunmasında, “Ben rahmetliye hep iyilik ettim, haksız tahriklerine yenildim" dedi.

Galip Özdemir, 3 aydır görüştüğü Esma Ekinci’yi 26 Aralık 2013’te otelde yastıkla boğdu. Kadını banyo küvetine taşıdı. Daha sonra dışarıdan bıçak ve bavul satın alarak tekrar otel odasına döndü, cesedi parçalara ayırdı ve bavula yerleştirdi. Ormanlık alan yakınında bavulları gömmek isterken yakalandı. Tutuklanan Özdemir, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucu ömür boyu hapse mahkum edildi. Sanığa verilen cezada indirim de yapılmadı. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, davaya müdahil olmaları gerektiğini belirterek usul yönünden karara itiraz etti. Yapılan itirazı haklı bulan Yargıtay'ın kararı bozması üzerine Galip Özdemir'in yargılanmasına yeniden başlandı.

'İDAM ÇIKSA DA GURURLA GİDERİM'

Aile Bakanlığı'nın avukatlarının da katıldığı duruşmada mahkemeden tahliye isteminde bulunan Galip Özdemir, bu olay nedeniyle ailesinin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. Ergenlik çağındaki kızının başında olması gerektiğini söyleyen Özdemir, şöyle dedi:

“Ben rahmetliye hep iyilik yaptım. Ailesi de bundan şeref duydu. Cinayet vakasında ise Esma'nın haksız tahriklerine yenildim. Bu olaydan bir gün sonra sonra Esma'nın ağabeyi ifadesinde, benim maktule agresif tutum ve davranışlarımın olmadığını, Esma'ya aşık olduğumu beyan etmiştir. Bu ifadelerin tersine Esma'nın ağabeyi 'Şüpheli benim kardeşimi fuhuşa sürüklemek istemiş, çalıştırmak istemiş' deseydi, ben insanların içine nasıl çıkardım. Bana bugün idam kararı da çıksa buradan gururla giderim."

Duruşma ertelendi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nden yeni ülke ilanı: Küçük Rusya

SONRAKİ HABER

Denizli'de yeni bir endemik bitki türü keşfedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...