18 Temmuz 2017 04:27

Özkök: MİT'in Başbakan'a haber vermemesinde tuhaflık yok mu?

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, Başbakan Yıldırım'ın darbe girişimine dair 22.30-23.00 arasında bilgilendirilmesini köşesine taşıdı.

Paylaş

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, Başbakan Binali Yıldırım'ın, Fikret Bila'ya verdiği röportajda darbe girişimini MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kendisine 22.30-23.00 arası haber verdiğini söylediğini aktararak "Beni hayretler içinde bırakan bir cümle" başlıklı bir köşe yazısı yazdı.

Özkök, 15 Temmuz darbe girişimi günü MİT'e ilk ihbarın 14.30'da gerçekleştiğini, 18.00 civarında Hakan Fidan'ın Genelkurmay'a gittiğini, Cumhurbaşkanı'nın koruma müdürünü arayıp "Sen orayı koruyabilir misin" diye sorduğunu, Genelkurmay Başkanı'nın "uçak ve helikopterlerin kullanımını yasakladığını", bazı birliklerin Boğaziçi Köprüsü'nü kapattığını, F-16'ların Ankara üzerinde uçmaya başladığını hatırlatarak "MİT Müsteşarı’nın en azından Cumhurbaşkanı’nın koruma müdürüne anlattıklarını o saatte Başbakan’a da anlatması beklenmez mi?, Sizce burada bir tuhaflık yok mu? Başbakan mı saati yanlış hatırlıyor? MİT Müsteşarı gerçekten hiçbir şeyden habersiz mi?" sorularını sordu.

Özkök yazısının sonunda Nagehan Alçı'nın kendisini uyardığını, bu yüzden bu konuya daha fazla girmeyeceğini söyleyerek "Allah için birileri çıkıp bu soruyu sorsun" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

6 bin yıllık heykele defineci zulmü

SONRAKİ HABER

İstanbul'da şiddetli yağmur: Belediye sınıfta kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...