15 Temmuz 2012 14:48

Akpınar halkı iki belediye arasında kaldı

Başkentte, Çankaya İlçesi sınırları içinde bulunan Dikmen Akpınar Mahallesi, yaklaşık 2 yıldır heyelan tehditi altında. Kimi mahalleli kendi imkanlarıyla evlerini boşalttı, kimiyse heyelan korkusu altında yerel yönetimlerin kendilerine yer tahsis etmesini bekledi. Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi arasında kalan vatandaş, bi

Akpınar halkı iki belediye arasında kaldı
Paylaş

Başkentte, Çankaya İlçesi sınırları içinde bulunan Dikmen Akpınar Mahallesi, yaklaşık 2 yıldır heyelan tehditi altında. Kimi mahalleli kendi imkanlarıyla evlerini boşalttı, kimiyse heyelan korkusu altında yerel yönetimlerin kendilerine yer tahsis etmesini bekledi. Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi arasında kalan vatandaş, bir an önce Akpınar’dan taşınmak istiyor.

Çankaya Belediyesi geçtiğimiz yıl Dikmen Akpınar Mahallesinin Konya yoluna paralel olan kısmında yaptığı incelemelerde, zemin yapısında kayma olduğunu tespit etmişti. Bölgede sondaj çalışmaları yapan ve zemin etütlerini rapor haline getiren Çankaya Belediyesi, bölgeden afet durumunda sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak önlem almasını talep etti. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bu talebe yanıtı olumsuz oldu ve Akpınar halkı ‘kaderine’ terk edildi. Bu süreçte Çankaya Belediyesi’nin telkiniyle halkın bir bölümü Akpınar’dan taşındı, kimiyse Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yer vermesini bekledi.

MÜFETTİŞ RAPORLARINI NİYE BEKLENDİ?

Konuyu basın toplantısında değerlendiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Büyükşehir Belediyesi’nin bir buçuk yıldır Akpınar’ı görmezden geldiğini, en sonunda İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin raporları geldiğinde önlem alma kararı aldığını kaydetti. Tanık, “Bugüne kadar aklın neredeydi? Biz onca zaman söyledik, Mamak Ellinciyıl kaymasında hemen yardım kararı alan Büyükşehir Belediye Meclisi niye Akpınar’da almadı diye. İlle İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu mu gerekliydi?​” diye sordu.

‘BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ DAYATIYOR’

Yine bu süreçte Çankaya Belediyesi’nin Büyükesat’ta, Akpınarlılar için imara başladığını ancak bu sefer de Büyükşehir Belediyesi tarafından projenin iptal edildiğini bildiren Tanık, Akpınar halkının yeniden beklentiye sokulduğunu söyledi. Tanık, “Büyükşehir Belediyesi’nin planının, Akpınarlı için çözümsüzlük ve Akpınar’ı bahane ederek Çankaya Belediyesi’nin arsalarına el koyma ve iş yapabilmesini engelleme girişimi” olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köylüler patpatla su taşıyor

SONRAKİ HABER

Denizli’nin ‘pazar işçileri’ öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...