Diyarbakır’da emekçilere polis saldırdı: Gözaltılar var

Diyarbakır’da son çıkarılan KHK ile kamu emekçilerinin ihraç edilmesine dikkat çekmek amacıyla açıklama yapmak isteyen KESK üyelerine polis saldırdı.

17 Temmuz 2017 15:17
Paylaş

Diyarbakır’da KESK Şubeler Platformunun çağrısıyla son çıkarılan KHK ile ihraç edilen emekçiler için AZC Plaza önünde toplanan emekçilere polis saldırdı. OHAL yasağı nedeniyle dağılın uyarısı yapan polise emekçiler demokratik ve meşru haklarını kullandıklarını belirterek tepki gösterdi.

Polisin emekçilere engel olması karşısında oturma eylemi yapmak isteyen emekçileri polis yaka paça gözaltına aldı. Çok sayıda emekçi darp edilerek gözaltına alındı. Kimi emekçilerin yere yatırılarak darp edilmesi de dikkat çekerken, çevik kuvvet polisleri ise kalkanlarını havaya kaldırarak bu görüntüyü perdelemeye çalıştı. En az 20 emekçinin gözaltına alındığı belirtildi.

SALDIRI VE GÖZALTILARA TEPKİ

Olayın ertesi günü KESK Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Basın açıklamasına polis akıl almaz bir şekilde müdahale etmiş, sendikamızın 14 üye ve yöneticisi olmak üzere 32 kamu emekçisini gözaltına almış ve gözaltı süreci halen devam etmektedir. Ülkeyi hukuksuzluklarla yönetmek isteyenler, bilmelidirler ki; sendikamız her türlü baskı, sindirme politikası karşısında yasal, anayasal ve uluslararası hukuk çerçevesinde, fiili ve meşru direnme hakkını kullanacak ve kullanmaya da devam edecektir” denildi.

Açıklamada, gözaltında bulunanların serbest bırakılması ve bugüne kadar çıkarılan KHK’lerin iptal edilerek, mağduriyetler giderilmesi, OHAL’in sonlandırılması” istendi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

MGK sona erdi: ABD'ye YPG sitemi

SONRAKİ HABER

Çağla Büyükakçay ikinci tura yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...