15 Temmuz 2012 14:44

Köylüler patpatla su taşıyor

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesine bağlı Danişmentli köyü sakinleri su ihtiyaçlarını 4 kilometre uzaklıktaki su kuyusundan sağlıyor. Elektrik borçları nedeniyle elektrikleri kesik olan halk kuyudan sularını jeneratör vasıtasıyla alıyor. Köy halkı, yetkililerden su sorununa bir an önce çözüm bulmasını istedi.Bin

Köylüler patpatla su taşıyor
Paylaş
Sinan Kabatepe

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesine bağlı Danişmentli köyü sakinleri su ihtiyaçlarını 4 kilometre uzaklıktaki su kuyusundan sağlıyor. Elektrik borçları nedeniyle elektrikleri kesik olan halk kuyudan sularını jeneratör vasıtasıyla alıyor. Köy halkı, yetkililerden su sorununa bir an önce çözüm bulmasını istedi.
Bin 700 metrelik su hattının 2005 yılında 600 metresi yenilenmişti, kalan bin 100 metre su hattı bakım için bekliyor. Yaklaşık 8 yıldır su sıkıntısı çektiklerini belirten köylüler yetkililerden acil çözüm bekliyor.
Suy sıkıntısını en çok yaşayan köy kadınları ise ne bulaşıklarını ne de elbiselerini yıkayabildiklerini söyledi. Çocuklarını yıkayamamaktan da şikâyetçi olan köy kadınları bundan dolayı çocuklarının saçlarını kesmek zorunda kaldıklarını, su sorunlarının en kısa sürede çözülmesini istedi.
Danişmentli Köyü Muhtarı Ercan Yılmaz ise Ereğli Kaymakamlığı’na defalarca dilekçe verdiğini, dilekçeler neticesinde 3 defa “keşfe” gelindiğini ancak hala bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Yılmaz, “Pompayla su basmaya çalıştıkça elektrikten daha fazla sarfiyat oldu. Köy halkı su kullanamadığı için topladığımız su parası gelen elektrik faturasını karşılayamadı. Şimdi elektriğimiz de kesik. Kaymakamımız ile konuyla ilgili görüştük. Haftaya boru verileceğini söyledi. Verilecek boruyu bizler kendi imkanımızla döşeyeceğiz. Ancak elektrik parası konusunda ki sorunu aşmak içinde destek istiyoruz.” dedi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise köydeki sorunla ilgili olarak durumu Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’a aktardıklarını ve önümüzdeki hafta 700 metre daha kaliteli boru verileceğini ifade etti. Çay,“ Borulardaki sorun nedeniyle elektrik faturası yüksek gelmiş. Köylü de kullanmadığı suyun parasını vermediği için elektrikler kesilmiş” dedi. (Zonguldak/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Bu dünyada benim gibi insanlar da var diye yola çıktım

SONRAKİ HABER

Akpınar halkı iki belediye arasında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...