17 Temmuz 2017 14:33

Hindistan’da hemşireler greve çıkıyor

Hindistan’da devlet hastanelerinde çalışan 80 binden fazla hemşire zam konusunda hükümetle anlaşma sağlanmassa bütün hastanelerde greve çıkacak. 

Paylaş

Hindistan’ın Kerala eyaletindeki devlet hastanelerinde çalışan 80 binden fazla hemşire hükümet yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bir sonuç elde etmemesi üzerine yarın eyaletteki bütün hastanelerde greve çıkacak. 

Indian Nurses Association (INA) ve United Nurses Association (UNA) üyeleri Haziran ayının sonunda ücret artışı için greve başladılar. INA üyeleri Kochi sekreterliği önünde açlık grevi tutuyorlar. Hemşire için aylık minimum ücret 9 bin 500 rupi olarak 2013 yılında kabul edilmişti. Hemşireler birçok hastanenin bu minimumun altında ödeme yaptığını ve minimum ücretin 20 bin rupiye arttırılmasını istediklerini belirtiyorlar.

Özel hastanelerde çalışan UNA üyeleri de devlet hastanelerinde çalışan hemşirelerin talep ettiği minimum ücret için grevdeler. Bazı hastanelerin onları süresiz olarak stajyer olarak tuttuğunu ve aylık sadece 6 bin 500 rupi ödediklerini iddia ettiler.

Hemşireler hükümetin ve Özel Hastaneler Birliğinin ödenekler dahil 17 bin 500 rupi ücret teklifini reddetti. Kerala endüstri ilişkileri komitesi, hemşirelerin talepleriyle ilgili kararını 20 Temmuz’da verecek. Eyalette bulunan devlet hastanesinde 80 binden fazla hemşire adına yapılan görüşmelerde dün bir sonuç çıkmaması üzerine, hemşireler taleplerini karşılanması için yarın greve çıkacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

OHAL 4. kez 3 ay daha uzatıldı

SONRAKİ HABER

İdlib'de IŞİD kentin yüksek binalarına bayrak astı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...