17 Temmuz 2017 13:43

Cinayetin izlerini silen patrona para cezası

Adana'da pres makinesine sıkışarak yaşamını yitiren 13 yaşındaki Ahmet Yıldız'ın patronu doktorlara Ahmet'in trafik kazası yaptığını söyledi.

Paylaş

Adana'da 2013 yılında yaşanan ve 13 yaşındaki Ahmet Yıldız’ın ölümüne neden olan iş cinayeti, dava süreci ve patrona verilen ceza ülkeyi yönetenlerin çocuk işçiliğine bakışını da gözler önüne seriyor.

Ahmet Yıldız, 14 Mart 2013’te, Adana’da ruhsatsız bir işyerinde, kaçak olarak çalıştırılırken daha hızlı çalışsın diye güvenlik sensörü kapatılmış pres makinesine sıkışarak yaşamını kaybetti. Patron, Ahmet’i hastaneye götürmeden önce işyerindeki kan izlerini temizledi ve doktorlara trafik kazası olduğunu söyledi. Trafik kazası olmadığını doktorun fark etmesi üzerine durum savcılığa bildirildi. Açılan davada bilirkişi raporunda yüzde 100 kusurlu bulunan işveren tutuklandı. Patron Ahmet’in ailesine para yoluyla anlaşma teklif etti. İkinci duruşmada, Ahmet’in babası maddi ve manevi zararlarının karşılandığını söyleyerek tüm şikayetlerinden vazgeçti. 21 Haziran 2013’teki duruşmada mahkeme, deliller toplandığı için patronun tahliyesine karar verdi. 9 Ekim 2013’te dava sonuçlandı. Patrona, taksirle öldürme suçundan verilen 5 yıllık hapis cezası, iyi hal iddiasıyla 4 yıl 2 aya indirildi. Ardından sanığın aile ve meslek sahibi olması, eylemin ‘kusurlu’ eylem sayılması ve pişmanlık durumu gerekçeleri ileri sürülerek günlük 20 lira üzerinden 30 bin 40 lira adli para cezasına çevrildi. Patronun bu cezayı 24 aylık taksitler halinde ödemesi kararlaştırıldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurbanlık hayvan yetiştiricileri endişeli 

SONRAKİ HABER

İZDENİZ işçilerinden Erdoğan'a: Tok açın halinden anlamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...