17 Temmuz 2017 13:39

Kurbanlık hayvan yetiştiricileri endişeli 

Kurban Bayramı’na 2 aydan az bir süre kala dişi hayvan kesimi yasaklandı.

Paylaş

Hasat döneminde buğday ithalatında gümrük vergisi oranının düşürülmesinin ardından, Kurban Bayramı’na 2 aydan az bir süre kala bu kez dişi hayvan kesimi yasaklandı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den, “Kurbanda dişi koyun için açıklanan  karar doğru ama zamanlama yanlış” eleştirisi geldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hayvancılık ve tarımla ilgili planlı bir süreç yaratamadığına dikkat çeken Gürer şu tespitleri yaptı: “Yasağın en az altı ay önce duyurulması, hayvan sahiplerinin de buna göre durum alması gerekirdi. Bakanlık bayramın geleceğini bilmiyor olamaz bu durumda yasak kararı geç verilmiş ve hayvan sahipleri için mağduriyet yaratılmıştır”. 

Bakanlığın bir hafta içinde aldığı 2 kararla, Türkiye’de hayvan yetiştiricileri ve buğday üreticilerini mağdur ettiğini söyleyen Gürer, “Kurbanlık satışı için dişi hayvan besleyen hayvan yetiştiricileri büyük bir mağduriyet yaşayacak. Böyle bir karar duyurulacaksa  bile bu karar Kurban Bayramı’na 2 aydan az bir süre kala değil, çok önceden alınıp yetiştiricilerin de ona göre tedbir almasının sağlanması gerekirdi. Yumurta kapağa gelince alınan bu karar ister istemez hayvan yetiştiricilerini büyük bir sıkıntının içine sokacak” dedi. 

GÜMRÜK KARARI İPTAL EDİLSİN

Temmuz ayının başında alınan ithal buğdaylarda gümrük vergisinin kaldırılmasına değinen Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin zarar ettiğini ithal ürünlerin fiyatları aynı gün aşağıya çektiğini anımsattı. Gürer, gümrük vergisi indiriminin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 17 Temmuz 2017 Pazartesi

SONRAKİ HABER

Cinayetin izlerini silen patrona para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...