17 Temmuz 2017 12:52

Şair Şükrü Erbaş'tan Gülmen ve Özakça için mektup

Şair Şükrü Erbaş, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı.

Paylaş

Şair Şükrü Erbaş, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı ve “Nuriye ve Semih’i ölümün elinden almak yalnızca sizin elinizdedir” çağrısında bulundu.

Erbaş mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Ben, F Tipi cezaevleri sürecinde, Aydın ve Sanatçı Girişiminin kurucularındandım, sözcüsüydüm. O süreçte yaşanan acıları günbegün bilirim. O acılar bugün iki kişinin varlığında tekrarlanıyor. Şu son zamanlardaki öfkenizle beni duymanız, duysanız da önemsemeniz pek mümkün görünmüyor ama ben, sizin şahsınızda hem kendime, hem topluma, hem bütün sorumlulara sesleniyorum: İnsanın öfkesinin de, intikam duygusunun da bir durak noktası olmalı değil mi? Böyle bir adım size, devlet tarafından ötelendiğiniz, ezildiğiniz zamanları bir daha anımsama fırsatı verecektir. Nuriye ve Semih’e, işlerine dönme imkanı tanıyınız. Siz de, biz de biliyoruz ki, bunu da sizden başka yapacak bir kurum yok! Farkındaysanız, ‘Zaten yasal hakları’ demiyorum.  İki gencecik insanın ölümü, ne sizi başarılı kılacaktır, ne bizi çaresiz düşürecektir! Siz de, biz de insan olma onurunu, insana inanma sevincini, şu simsiyah zamanların ortasında bir kez olsun yaşamış olacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güngören’de kadın cinayeti 

SONRAKİ HABER

Haber Bülteni - 17 Temmuz 2017 Pazartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...