17 Temmuz 2017 10:54

Basın Konseyı, Anadolu Ajansı'nı kınadı

Basın Konseyi AA muhabiri İbrahim Evrim Ayral’ın Fatih Terim’le ilgili haberinin yayınlanmaması üzerine istifası ile ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görevli muhabir İbrahim Evrim Ayral’ın, Fatih Terim ve iki damadının Alaçatı’da bir restoranı basmasıyla ilgili haberinin yayınlanmaması nedeniyle istifa etmiş olmasının  üzücü olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye Milli Takımları Teknik Direktörü olarak görev yapan ve bu görevi bir yana, kamuya da mal olmuş bir insan olarak “kamusal figür” sıfatı taşıyan bir kimsenin bu şekilde bir kavgaya karışması, hiç şüphesiz, haber niteliğini taşıyan bir gelişmedir. Öğrenilmesinde kamu yararı ve ilgisi bulunan bu haberin yayımlanmaması ise, halkın haber alma hakkına aykırılık teşkil eden ve “sansür” niteliği taşıyan bir davranıştır. Anadolu Ajansı gibi, milletin vergileriyle kamu hizmeti yürütmesi gereken bir devlet kurumunca bunun yapılması ise daha da üzücüdür.

Bu bakımdan, İbrahim Evrim Ayral’ın yanında olduğumuzu belirtiyor ve bu davranışı ile muhabirinin istifasına neden olan Anadolu Ajansı'nı kınıyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz'da Doğan Medya'yı işgal davası başladı

SONRAKİ HABER

Meteoroloji Marmara'nın batısı için saat verdi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...