Silivri'de Lavanta Hasat Şenliği düzenlendi

'Tarım Yoksa Gelecek Yok' sloganıyla Silivri'de düzenlenen Lavanta Hasat Şenliği'nde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

17 Temmuz 2017 09:17
Paylaş

Silivri'de düzenlenen Lavanta Hasat Şenliği'nde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı. 1 dönümünden yaklaşık 200 kilo hasadı yapılan ve ortalama 12 kilo yağ alınan lavanta bitkisinin hasat programına akademisyenler, ilçe protokolü ve üreticiler katıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Tarım Yoksa Gelecek Yok” sloganıyla yola çıktıklarını, ilçe sakinlerini tarımsal üretime teşvik etmeyi, geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitkilerle bölge çiftçisinin katma değeri yüksek ürün yetiştirmesini amaçladıklarını anlattı.

'BU TOPRAKLAR ÜZERİNE BİNA YAPILARAK FEDA EDİLEMEZ'

Işıklar, "Bu kadar büyük, verimli topraklara, bu kadar büyük zenginliğe sahip bir ülkede, tarımdaki zenginleşmeden başka kurtuluş olmadığını görmemiz gerekiyor" dedi. 

Bölgedeki çarpık ve plansız yapılaşmaya tepki gösteren Özcan Işıklar, "Bu topraklar, üzerine bina yapılarak feda edilemez. Değerleri birkaç kişinin cebine koyduğu ranttan çok daha fazladır. Gıdadan, tarımdan, üretimden kopmuş bir millet her türlü hastalığa belaya açık hale gelir. Günümüzde, 'Büyüyünce çiftçi olacağım' diyen bir çocuk kaldı mı? Oysa çiftçilik dünyanın en zengin, ve eski mesleğidir. Binlerce insanımıza, aromatik bitkilerin nasıl üretileceği konusunda kurslar veriyoruz. Bundan sonra bu kurslardan edinilen bilgi ile bu toprakları katma değeri yüksek hale getireceğiz. Üzerimize akıp gelen İstanbul'un gözü dönmüş arsa rantçılarına dur diyeceğiz" dedi.

Lavanta yağ damıtımı, lavanta sabunları, nikah şekerleri, takı tasarımlarının yapıldığı şenlikte, konuklara melisalı limonata, lavanta çayı, köy ekmeği ve köy peyniri ikram edildi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İsveç medyası AKP’nin 15 Temmuz davetine ilgi göstermedi

SONRAKİ HABER

Ağbal: Ocak-haziran dönemi bütçe açığı 25,2 milyar lira 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...