17 Temmuz 2017 07:34

HDP'li vekil İbrahim Ayhan’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi

HDP’li İbrahim Ayhan, ‘Örgüt propagandası’ yaptığı gerekçesi ile açılan davada 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında sosyal medyada Rojava'da yaşamını yitiren Aziz Güler'in fotoğrafını paylaşarak "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesi ile Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Rojava'da 2015 yılında yaşamını yitiren Aziz Güler'in fotoğrafını sosyal medyada paylaşıp “Aziz Güler ölümsüzdür" yazan ve PKK'lilerin cenazelerine katıldığı gerekçesi ile HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında, Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan "Örgüt propagandası yapma" davasının karar duruşması görüldü.

Ayhan’ın katılmadığı duruşmada avukatı hazır bulundu. Savcının propagandadan cezalandırılması talebi sonrası savunma yapan Ayhan’ın avukatı Sevda Çelik Özbingöl, müvekkili İbrahim Ayhan’ın bir taziye paylaşımından bahsedildiğine dikkat çekerek, “25 Eylül 2015 tarihinde yaptığı paylaşım 2 resim ve bir başsağlığı mesajıdır. O paylaşım ile ilgili hiçbir örgütsel emare bulunmamaktadır. Oysa propagandanın tanımı çok açıktır. İçişleri Bakanlığı o dönemlerde YPG’ye ilişkin, YPG’nin Türkiye’ye karşı hiçbir silahlı saldırısının olmadığına dair kararları mevcuttur. Bu nedenle mütalaayı kabul etmiyoruz. Hukuken bir tarifi yoktur. Müvekkilim muhalif siyasi kimliği nedeniyle yargılanıyor ve paylaşımları suç unsuru taşımıyor” diyerek Ayhan’ın beraatını talep etti. 

Verilen kısa aradan sonra mahkeme Ayhan’a “Örgüt propagandası yapmaktan” 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Mariano ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

SONRAKİ HABER

İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun'da başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...