15 Temmuz 2012 13:46

HAS Parti ‘AKP ile bütünleşme’yi görüştü

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, dün partisinin il başkanları toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hiçbirimizin ne makam, mevki derdi vardır, ne para pul derdi vardır, ne servet derdi vardır. Bizim derdimiz kişiler, partiler değildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir” ifadelerini k

HAS Parti ‘AKP ile bütünleşme’yi görüştü
Paylaş

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, dün partisinin il başkanları toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hiçbirimizin ne makam, mevki derdi vardır, ne para pul derdi vardır, ne servet derdi vardır. Bizim derdimiz kişiler, partiler değildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, partisinin kurulduğundan bu yana beş ana söylemle yola çıktığını belirterek, en temel önerilerinin, yeni Türkiye’nin inşası olduğunu kaydetti. Barış, adalet ve kardeşliğe dayalı toplumsal barışın sağlanmasını amaçladıklarını savunan Kurtulmuş, “terör sorununun ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiğini de sık sık dile getirdiklerini” söyledi.

Bütünleşme sürecine ilişkin bildiği bütün konuları, konu kamuoyuna yansıdığı ilk günden itibaren bütün şeffaflığıyla başta çalışma arkadaşları olmak üzere bütün Türkiye kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle dedi: “İki hafta önce il başkanları toplantımızı yaptık. Bugün il başkanları toplantımızı yapmamızın sebebi bu konuyla ilgili gelişmeleri birinci ağızdan il başkanı arkadaşlarımızın duyması ve bütün detayları tüm şeffaflığıyla, çıplaklığıyla görmeleri ve değerlendirmeleri içindir. Bu istişarelerimizi sürdürüyoruz. İl başkanı arkadaşlarımızı dinleyeceğiz, Genel İdare Kurulu’ndaki arkadaşlarımızı dinleyeceğiz ve sonuçta inşallah milletimiz, memleketimiz için hayırlı olan bir sonuca doğru ulaşacağımızı ümit ediyorum.”

HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu’nun istifası ve yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine de Kurtulmuş, “Sayın Bekaroğlu benim eski kadim dostum, arkadaşımdır. Kendisi hakkında bir şey konuşmam, kendisi hakkında bir şey konuşturtmam” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrailli gösterici kendini yaktı

SONRAKİ HABER

Ragıp Duran: Medya polis saldırısını gizledi ama...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...